maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לחלה מתוקה במילוי תפוחי עץ וקינמון

 אחת המנות האהובות ביותר על שולחן החג היא חלה חמימה שניתן לטבול ברטבים או לאכול אותה כמו שהיא. זה נכון פי כמה כאשר מדובר בחלה מתוקה ונימוחה שילדים ומבוגרים אוהבים כאחד, אז כדי לפתוח את השנה עם טעם מתוק בפה, נסו את המתכון המיוחד הזה לחלה מתוקה עם תפוח בדבש. החלה היפהפייה הזו תככב על שולחן החג שלכם ותהיה להיט שכולם ידברו עליו!

זמן הכנה: 50 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחלה מתוקה במילוי תפוחי עץ וקינמון
רכיבים לבצק החלה:
מים פושרים - ½1 כוסות
שמרים יבשים - 7 גר' (כף)
סוכר - 1 כפית
ביצה - 1
דבש - ¾ כוס
שמן קנולה - 2 כפות
תמצית וניל - 2 כפיות
מלח - 2 כפיות
קמח - 5-7 כוסות
רכיבים למלית תפוחי עץ:
תפוחים בינוניים - 3 (עדיפות לירוקים)
סוכר - ¼ כוס
מלח - ½ כפית
קינמון - קורט (לא חובה)
רכיבים לתערובת מריחת החלה:
ביצה - 1
מים קרים - 1 כף
מלח - ½ כפית
סוכר חום - 2 כפות (לזרייה)
אופן הכנת הבצק החלה:
  1. מזגו ¼ כוס מים פושרים לתוך קערה גדולה והוסיפו להם חבילת שמרים וכפית סוכר. הניחו לשמרים לתסוס כ-10 כדקות ולאחר מכן הוסיפו את יתרת המים, ביצה, 3 חלמונים, דבש, שמן קנולה, תמצית וניל ומלח. ערבבו עד שכל החומרים מתאחדים. preperation
  2. הוסיפו את הקמח לקערה בהדרגה, כחצי כוס בכל פעם, וערבבו את הבצק בעזרת כף עץ או בידכם עד שהוא סופג את כל הקמח. המשיכו ללוש עד לקבלת מרקם אחיד. preperation
  3. הבצק שמתקבל אמור להיות חלק, אלסטי ולא דביק. אם הוא דביק הוסיפו לו קמח, ואם הוא קשה מדי הוסיפו לו מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי. preperation
  4. הניחו מגבת נקייה מעל הקערה עם הבצק והניחו לו לתפוח במשך כשעה וחצי עד שעתיים, או עד שהוא מכפיל את נפחו. preperation מקור תמונה: Nicole Lee
אופן הכנת המלית תפוחי עץ:
  1. בזמן שהבצק תופח, הכינו את מלית התפוחים: מזגו מים קרים לסיר בינוני עד שהוא מתמלא ב-¾ מגובהו, והמיסו בהם ½ כפית מלח. קלפו את התפוחים וחתכו אותם לקוביות בגודל חצי סנטימטר. הכניסו את קוביות התפוחים לסיר המים הקרים והשאירו אותם שם עד לשלב שבו תקלעו את החלה.
  2. קמחו משטח חלק ונקי והעבירו אליו את הבצק שתפח. לושו את בצק החלה והוסיפו לו קמח במקרה שהוא דביק מעט. חלקו את הבצק ל-2 חלקים שווים בגודלם, השאירו חלק אחד על המשטח ואת השני החזירו לקערה וכסו שוב במגבת. חתכו את הבצק שעל המשטח ל-4 חתיכות שוות ורדדו כל חתיכה למלבן ברוחב 8 סנטימטר. preperation
  3. סננו את חתיכות התפוחים ויבשו אותן בעזרת מגבת נייר. החזירו לסיר וערבבו עם סוכר וקינמון. העבירו חתיכות תפוחים (בלי נוזלים) למרכז של כל מלבן ופזרו כך שיישארו שוליים בלי מלית. preperation
  4. קפלו את קצות הבצק על התפוחים כך שהם יהיו מכוסים מכל צדיהם. חזרו על הפעולה הזו עם כל אחד מ-4 מלבני הבצק וצרו "נחשים" במילוי תפוחים. preperation
  5. משכו בעדינות את קצות הבצק כדי להאריך את הרולים תוך הקפדה שמשטח העבודה יהיה מקומח כל העת. כל חתיכה אמורה להיות באורך של 40 סנטימטר. preperation
  6. התחילו לקלוע את החלה: חממו תנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה. הניחו שני רולים במקביל על מרכז המשטח המקומח. שימו את הרול השלישי בצורה מאונכת לשני הרולים הראשונים כך שהוא יהיה מתחת לרול השמאלי ומעל לימני. את הרול הרביעי הניחו כך שיהיה מעל הרול השמאלי ומתחת לימני. צופפו והדקו את הריבוע שנוצר במרכז. מספרו בראשכם את קצוות הרולים כך שיהיה לכם יותר נוח לעקוב: preperation
  7. העבירו את קצה 1 מעל קצה 2. preperation
  8. העבירו את קצה 3 מעל קצה 4. preperation
  9. העבירו את קצה 5 מעל קצה 6. preperation
  10. העבירו את קצה 7 מעל קצה 8. preperation
  11. העבירו את קצה 2 מעל קצה 7 (כשהוא עדיין מתחת לקצה 1). preperation
  12. העבירו את קצה 8 מעל קצה 5. preperation
  13. העבירו את קצה 6 מעל קצה 3. preperation
  14. העבירו את קצה 4 מעל קצה 1. preperation
  15. הרימו את קצוות 4 ו-7 וסובבו אותם אחד סביב השני. preperation
  16. מקמו את הקצה המסובב מתחת לחלה וחזרו על התהליך עם שאר הקצוות הפתוחים (1 עם 6, 3 עם 8, ו-2 עם 5). preperation
  17. אחרי שכל הקצוות סגורים, תפחו על הבצק כך שיהיה ממרוכז בצורת עיגול. חזרו על הפעולה עם החצי השני של הבצק, הניחו את החלות על תבנית אפייה מרופדת והניחו להן לתפוח כ-30-45 דקות. preperation
אופן הכנת התערובת מריחת החלה:
  1. בקערה קטנה, ערבבו את הביצים, המים והמלח עד שמתקבלת תערובת חלקה. השתמשו במברשת כדי למרוח שכבה דקה של תערובת על שתי החלות, ופזרו כף סוכר חום מעל לכל חלה. preperation
  2. הכניסו את החלות לתנור למשך 45 דקות או עד שהן מוכנות. כדי לבדוק זאת, הפכו את החלה החמה בעזרת מגבת והקישו על התחתית שלה. אם נשמע צליל חלול משמע שהחלה מוכנה. אם לא, החזירו את החלה לתנור להמשך אפייה.
מקור: נחמה.ו
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: