maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפרוסות לחם צבעוניות ללא גלוטן

אנשים רבים רגילים להכין ירקות באותו האופן מדי שבוע, בין שבעזרת טיגון, אידוי או בישול, או פשוט לאכול אותם כפי שהם, אך למעשה קיימת אפשרות נוספת ומיוחדת דרכה אתם וילדיכם יכולים ליהנות מיתרונותיהם הבריאותיים של הירקות. המתכון הבא ללחמים צבעוניים שעשויים מירקות מספק תחליף מזין, טעים ונטול גלוטן לסנדוויץ' הלחם הרגיל שילדיכם רגילים לאכול, ובעזרתו תוכלו להכין בקלות כריכים בריאים ומשביעים עם חומוס, גבינה ואבוקדו, או להפעיל את חוש היצירתיות שלכם ולמלא אותם בכל דבר אחר שיגרום לכל טועם ללקק את האצבעות ולבקש עוד. אין ספק שילדיכם ימנעו מלסרב לסנדוויצ'ים שתגישו בפרוסות הצבעוניות והמזינות האלה, וכל אדם שיראה אותם מיד ירצה לדעת כיצד הכנתם את הלחם הנפלא הזה.

 

למתכונים נוספים ללחמים צבעוניים ומגרים, שבנוסף למראם היפה, הם גם בריאים וטעימים, לחצו כאן.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לפרוסות לחם צבעוניות ללא גלוטן
רכיבים ללחם ברוקולי ירוק:
שקדים טחונים - 100 גר' (או קמח שקדים, 1 כוס)
צמחי תבלין - 1 כפית (אורגנו או טימין מיובשים לבחירתכם)
מלח גס - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים ללחם סלק סגול :
ראש כרובית קטן - 1 (כולל הגזע)
סלקים - 2 (קלופים)
שקדים טחונים - 100 גר' (או קמח שקדים, 1 כוס)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
רכיבים ללחם גזר כתום :
כרובית - 1 (כולל הגזע)
גזר גדול - 1 (מקולף)
שקדים טחונים - 100 גר' (או קמח שקדים, 1 כוס)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
אופן הכנת הלחם ברוקולי ירוק:
  1. חממו תנור מראש ל-200° והניחו נייר אפייה על גבי תבנית אפייה.
  2. קצצו את הברוקולי (ניתן לקצוץ גם את הגבעול) לחתיכות גסות, העבירו למעבד מזון וערבבו עד ליצירת תערובת אחידה ומפוררת. preperation
  3. העבירו לתוך קערת ערבוב 4 כוסות מהתערובת שהכנתם, כוס שקדים טחונים (או קמח שקדים), מלח, פלפל ותבלינים לפי בחירתכם, וערבבו בעזרת הידיים.
  4. צרו מעין גומה באמצע הקערה והוסיפו את הביצים. טרפו אותן ולאחר מכן ערבבו הכל יחד. preperation
  5. המשיכו במלאכת הערבוב עד שהתערובת תהיה מעט רטובה ומפוררת (יותר מבצק של לחם מסורתי).
  6. רפדו את תבניות האפייה של התנור בנייר אפייה.
  7. העבירו את התערובת לתבנית אפייה, שטחו אותה בעדינות וצרו צורה מלבנית.
  8. אפו את התבנית בתנור (במדף האמצעי) במשך 23-25 דקות, עד להזהבה קלה. הוציאו מהתנור וצננו.
  9. הפכו את הלחם בעדינות על צדו השני והסירו את נייר האפייה. לאחר מכן חתכו לפרוסות בגודל הרצוי ושמרו במקרר.
  10. טיפ נוסף: כדי להעשיר את הטעם אפשר להוסיף לתערובת הברוקולי גם כרובית, תרד או כרוב קייל. תוכלו להיעזר במתכון המצויין הזה כדי להכין מגוון של פרוסות לחם צבעוניות מירקות בריאים ומזינים כמו סלק או גזר, לפי ההוראות הבאות: preperation
אופן הכנת הלחם סלק סגול :
  1. בצעו את הוראות ההכנה בדומה למתכון פרוסות הברוקולי. שימו לב כי במקרה הזה הבצק מעט יותר לח, אך מתייבש באפייה. preperation
אופן הכנת הלחם גזר כתום :
  1. בצעו את הוראות ההכנה בדומה למתכון פרוסות הברוקולי. שימו לב כי במקרה הזה הבצק מעט יותר לח אך מתייבש באפייה. preperation
טיפ השף:
למתכון טבעוני: ניתן להחליף את הביצים שבמתכון בקליפות זרעי לחך (ניתן להשיג בחנויות טבע), או בזרעי צ'יה טחונים (ביחס של 3 כפות זרעי צ'יה עם 9 כפות מים), זאת לאחר שהחלפתם את קמח השקדים שבמתכון בקמח חומוס או קמח אחר שעתיר בעמילן.
מקור: קרולינה ב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: