header

מתכון לפשטידת גבינות, חלפיניו ותפוחי עץ

פשטידת הביצים האיטלקית והמסורתית, שמתאימה כארוחה בפני עצמה, מקבלת במתכון זה חיזוק מרענן – תפוח העץ, שהופך אותה למעניינת ועשירה בכל ביס. מומלץ להשתמש בתפוחים מזן חמצמץ לפרץ נוסף של טעם.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפשטידת גבינות, חלפיניו ותפוחי עץ
רכיבים לפשטידת תפוחי עץ:
תפוחי עץ - ½4 כוסות (קוביות)
מלפפונים - 3 כוסות (קוביות)
בצל - 2 כוסות (סגול, חתןך לקוביות)
פלפלי חלפיניו - ⅔ כוס (כתושים ללא הזרעים)
פטרוזיליה - ¼ כוס (קצוצה)
ביצים - 10
גבינת צ'דר - 4 כוסות (מגורדת)
מיץ ליים - ⅔ כוס (טרי)
שמן זית - ½ כוס
רוטב סלסה - 2 כוסות (מסונן)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
אופן הכנת הפשטידת תפוחי עץ:
  1. חממו מראש את התנור ל-180° מעלות.
  2. ערבבו בקערה גדולה את התפוחים, המלפפונים, הבצל סגול והפטרוזיליה.
  3. בקערה נפרדת ערבבו את הביצים, 2 כוסות של גבינת צ'דר, מיץ הלימון, שמן הזית, רוטב הסלסה, מלח ופלפל.
  4. הוסיפו את תערובת הביצים לקערת הירקות וערבבו היטב.
  5. צקו את כל התערובת לתבנית מלבנית 20*30 או עגולה קוטר 22 משומנת ופזרו מעל את 2 כוסות גבינת הצ'דר שנותרו.
  6. הכניסו את התבנית לתנור למשך 30-35 דקות, עד אשר התערובת התייצבה והגבינה מעל הזהיבה.
  7. צננו כמה דקות לפני ההגשה.
מקור: שמרית יפה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.