header

מתכון למנת ביריאני עוף

המטבח ההודי ידוע בזכות סגנון בישול עשיר ועז טעמים, בעיקר בשל שילוב תבלינים רבים במנותיו, דבר שמאפיין אותו עד מאוד. המתכון הבא יציג לכם מנת עוף הודית מסורתית לתפארת – פשוטה מאוד להכנה ועם זאת מלאת טעמים נפלאים. הכירו את הביריאני, מאכל הודי גדוש בכל טוב, שיכול להיות מנה עיקרית מקורית ונהדרת בכל ארוחה, כזו שתיקח אתכם ישירות אל הודו התוססת!

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
רכיבים לביריאני עוף:
שמן זית - 3 כפות
ירכי עוף - 4 (נקיות, ללא עצם ועור)
בצל יבש - 1 (חתוך לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ)
שום כתוש - 1 כפית
ג'ינג'ר כתוש - 1 כפית
עגבניות שרי תמר - 2 (מרוסקות)
מים - ½ כוס
מלח - 2 כפיות
פלפל קאיין - ¼ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
גראם מסאלה - 2 כפיות (תערובת קנויה או עשויה על פי המתכון הבא)
כוסברה - 1 כפית
כורכום - ½ כפית
כמון - 1 כפית
קינמון - ½ כפית
ציר עוף - 4 כוסות (קנוי או עשוי על פי המתכון הבא)
אורז בסמטי - 2 כוסות (שטוף ומיובש)
אופן הכנת הביריאני עוף:
  1. שימו את שמן הזית בסיר הולנדי גדול על להבה בינונית גבוהה.
  2. הוסיפו את ירכי העוף, בשלו עד שהן משחימות, הפכו אותן והמשיכו לבשל עד שגם הצד השני מקבל גוון דומה.
  3. הוסיפו לסיר את פרוסות הבצל ובשלו עד שהן נהפכות לשקופות למחצה, כ-3-4 דקות.
  4. הכניסו פנימה, תוך כדי ערבוב, את השום, הג'ינג'ר, העגבניות והמים.
  5. הורידו את החום ובשלו על להבה נמוכה עד שהמים מתאדים, כ-20 דקות.
  6. הכניסו לסיר את הפלפלים, המלח, הגראם מסאלה, הכוסברה, הכורכום, הכמון והקינמון, וערבבו היטב.
  7. הכניסו לסיר את ציר העוף והביאו לרתיחה על אש גבוהה.
  8. הכניסו לסיר את האורז הבסמטי, הורידו את עוצמת הלהבה לנמוכה, כסו את הסיר ובשלו למשך 18-20 דקות.
  9. כבו את הלהבה ותנו לתבשיל לשבת בסיר, מכוסה, במשך 5 דקות נוספות לפני שתפתחו ותגישו אותו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.