maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

14 טעויות נפוצות במטבח

יכול להיות שאת רוב הזמן שלנו בבית אנחנו מבלים בסלון או בחדר השינה, אבל המטבח הוא המקום בו אנחנו מבצעים את מרבית העבודה שלנו באמצעות מגוון הכלים הרחב ביותר. המקרר, המדיח, הבלנדר ואפילו המחבתות וכלי המטבח שלנו, הם כולם חפצים חשובים ויקרים, שחשוב לדעת איך אפשר לשמור על תקינותם למשך זמן רב ככל האפשר. בכתבה הבאה תמצאו את הטעויות הנפוצות ביותר שאנו עושים במטבח, ותלמדו כיצד ניתן להימנע מהן ולחסוך הרבה מאוד כסף ועוגמת נפש.
 

מדיח כלים

היום כבר כמעט בכל בית יש מדיח כלים שעוזר לנו להתמודד עם כל הכלים המלוכלכים מהבישול והאכילה. חשוב ללמוד כיצד להשתמש בו בצורה נכונה כדי שימשיך לשרת אותנו לאורך זמן.
 
טעויות מטבח
 

 

1. העמסה מוגזמת

אמנם אנחנו תמיד רוצים להכניס כמה שיותר כלים לכל הפעלה של המדיח, אבל חשוב לזכור שהעמסת כלים מיותרת עלולה לפגוע באיכות ניקיון הכלים ובמדיח עצמו. המרווח שניתן לכל כלי במדפי המדיח נועד לתת למים מקום לזרום בחופשיות, ולמנוע מהכלים להתנגש זה בזה בזמן פעולת המכשיר. אם תניחו יותר מדי כלים באותו האזור, יש סכנה גדולה שהם ישברו אחד את השני ושהשברים יהרסו את צינורות המים והמסננים של המדיח.

 

2. פגיעה בכיסוי המדפים

מדפים של מדיחי כלים רבים עטופים בציפוי מיוחד שמגן על המתכת מפני חלודה. במידה וזה המקרה גם במדיח שלכם חשוב מאוד להימנע מפגיעה בציפוי, שכן מהרגע שמים חודרים לגוף המתכת אי אפשר למנוע את תהליך התפשטות החלודה. לפיכך, מומלץ בחום שלא להניח סכינים וחפצים חדים אחרים ישירות על המדף, אלא רק באזור אחסון הסכו"ם הייעודי, ולהניח כלים על מדפי המדיח בעדינות. 

 

3. הדחת כלים עם תוויות ומדבקות

לפעמים אנחנו רוצים לנקות את צנצנת הרוטב הקנוי כדי לעשות בה שימוש נוסף, או שקיבלנו סט צלחות חדש ואנחנו רוצים לנקות אותו בפעם הראשונה. במקרים שכאלה חשוב מאוד להסיר את המדבקות מהכלים לפני שמכניסים אותם למדיח, ולנקות באמצעות אלכוהול את שאריות הדבק שעל הכלי. בצורה שכזו אין סכנה של סתימת מסנני המדיח שעלולה לגרום להצפה.

 

4. שימוש במדף הנכון

יש סיבה מאוד טובה לכך שיש לכם מדפים שונים במדיח, שכן כלים שונים מתנקים בצורה הטובה ביותר במקומות מסוימים במדיח, והם עלולים לגרום נזק למכשיר אם יונחו במקומות אחרים. הקווים המנחים הכללים הם לשמור את כל הסכו"ם בסלסילה הייעודית, כוסות וקערות זכוכית במדף העליון ובמדף התחתון יש להניח את הצלחות, הסירים וכלי האחסון. 
 

 

סכינים

הכלי הכי חשוב לכל טבח, בשלן מתחיל או שף מקצועי, הוא הסכין הטוב ביותר שלו, אבל גם הלהב הכי חד יכול להינזק כתוצאה משימוש לא נכון. 
 
טעויות מטבח
 

5. ניקוי ירקות מלוח החיתוך

אחרי שסיימנו לחתוך ירקות על קרש החיתוך אנחנו לרוב מעבירים את הסכין בצמוד ללוח כדי להעביר את מה שעליו לכלי או לסיר. פעולה זו גורמת לסכין נזק רב וניתן להימנע ממנה בקלות באמצעות שינוי אחד קטן. בפעם הבאה שאתם רוצים להזיז את האוכל שחתכתם מקרש החיתוך למקום אחר, פשוט הפכו את הסכין, והשתמשו בצד הקהה שלו כדי "לגרוף" את האוכל מהקרש. 
 

6. אחסון סכינים

יש סיבה טובה לכך שמרבית סכיני היוקרה מגיעים במעמד עץ ייעודי עבור כל סכין וסכין. אחסון הסכינים במגירת הסכו"ם יחד עם כלי מתכת אחרים יכול לשרוט את הלהב, להקהות את הסכין ובמקרים חריגים אפילו לפגום בעיצוב המתכת. עדיף בהרבה לחפש בחנויות כלי הבית והבישול כיסויי פלסטיק בגודל שיתאים לסכינים שלכם. לא רק שהדבר ישמור על הסכין, זה גם ישמור על האצבעות שלכם בכל פעם שאתם שולחים יד לתוך המגירה.
 

 

בלנדר

מעבד המזון והבלנדר הם שני כלים שחוסכים לנו הרבה מאוד זמן ומאמץ במטבח, ובדיוק בשל כך חשוב שנדע כיצד למנוע מהם מאמץ מיותר שיוביל לבלאי מואץ ויאמץ את המנוע שלא לצורך.
 
טעויות מטבח
 

7. הפרדת המרכיבים

כאשר מכניסים את מצרכי המזון לבנדר מומלץ לעשות זאת בהדרגה ולא להכניס את כל המרכיבים יחד. לא רק שהדבר יגרום לערבוב לא אחיד, המנוע והלהבים של הבלנדר לא בהכרח בנויים למאמץ שכזה. אלא אם יש צורך מפורש להכניס את המוצרים בסדר מסוים, עדיף להכניס תחילה את המוצקים ואחר כך את הנוזלים. במידה ונוצר כיס אוויר שמונע את המשך חיתוך המזון, פשוט עצרו את פעולת המכשיר וערבבו את המרכיבים עם כף עץ.  
 

8. ניקיון יסודי

במידה וערבבתם פירות או אגוזים בבלנדר או במעבד המזון שלכם, חשוב מאוד לבצע שטיפה יסודית של המכשיר כדי לוודא שלא נשארו זרעים וחתיכות מזון תקועות בין להבי המכשיר או בחיבור הלהבים למנוע. חתיכות מזון שנתקעות בחיבורים אלה עלולות לגרום לנזק בלתי הפיך למכשיר אם הן יישארו במקומן לאורך זמן והמכשיר ימשך לפעול כרגיל. כדי למנוע זאת, יש למלא את הבלנדר במים עם מעט נוזל כלים, להפעיל אותו למספר שניות ולשטוף במים חמים. את מעבד המזון יש לשטוף בצורה יסודית ובמידת הצורך לשפשף עם מברשת את חיבורי הלהבים והמנוע. 
 

 

מחבתות

מחבתות טובות הן האוצר החבוי של כל מטבח, הכלים שהמזון לעולם לא נדבק עליהם ושכל ביצה שנבשל בהם תצא מושלמת. כדאי מאוד לדעת איך אפשר לשמור עליהם במצב זה. 
 
טעויות מטבח
 

9. שינויי טמפרטורה

מעבר מהיר מחום לקור פוגע גם במתכת שממנה עשויה המחבת וגם בציפוי ההגנה שמונע מהמזון להידבק אליה. אי הקפדה על כלל זה יגרום לכך שחלוקת החום במחבת לא תהיה מאוזנת, ובמקומות בהם הציפוי נפגע האוכל יידבק למחבת. הקפידו על זמן המתנה שיאפשר למחבת להתקרר לפני שאתם שוטפים אותה או מניחים אותה במדיח.
 

10. חיתוך וערבוב עם כלי מתכת

בכל מה שקשור בסירים ומחבתות, הכלים היחידים שבהם יש להשתמש כדי לערבב את התבשיל שלכם או להוציא אותו להגשה הם כלי עץ או סיליקון. שימוש בכלי מתכת ישרוט את הציפוי שמונע מהמזון להידבק וייתן לשאריות מזון מקום להשתקע שלא ניתן לנקות בקלות, בנוסף לערבוב חתיכות מחומר הציפוי של המחבת במזון שאנו מטגנים.
 

11. אחסון מחבתות

אם גם אצלכם בבית נהוג להניח מחבתות אחת על השנייה בתוך ארונות המטבח, עדיף לכם למצוא פתרון אחסון אחר ובמהירות. כשאתם מנחים מחבת אחת על גבי השנייה, הציפוי הפנימי מתחכך כנגד התחתית הקשה של המחבת העליונה ונשחק במהירות. אמנם לא תמיד ניתן למצוא פתרון אחסון הולם לכל מחבת ומחבת, אבל אולי לפחות תמצאו מקום ייעודי למחבת הכי טובה שלכם או שתניחו את המחבתות שלכם בארון בעדינות יתרה.

 

מקרר

המקרר הוא כנראה המכשיר החשוב ביותר במטבח והמקום שבו מאוחסן רוב האוכל שלנו. בדיוק בשל כך חשוב מאוד לשמור עליו ולא לטעות בדרכי השימוש בו.
 
טעויות מטבח
Liza

12. התאמה לעונות השנה

הבדלי הטמפרטורה בין הקיץ לחורף, במיוחד בישראל, גורמים לכך שבהחלט אפשר לכוון את התרמוסטט של המקרר לטמפרטורה נמוכה יותר בקיץ ולגבוהה יותר בחורף. בצורה זו האוכל יישמר בצורה טובה יותר בקיץ, ואילו בחורף המקרר שלכם יצרוך פחות חשמל.
 

13. הכנסת אוכל חם למקרר

ברגע שאתם מכניסים אוכל חם למקרר, חיישני התרמוסטט יזהו עלייה בטמפרטורה ויגרמו למדחס המקרר לעבוד קשה יותר ולזמן ממושך יותר מהנחוץ. לא רק שהדבר מגביר את צריכת החשמל, הוא גם עלול להקפיא מאכלים שנמצאים קרוב ליציאות הקירור בתור המקרר. 
 

14. ניקוי סלילי המדחס ופתחי האוויר

למרות שכולנו יודעים שצריך לנקות את המסננים במייבש ואת רשתות הסינון של המזגן, לפעמים אנו שוכחים שגם למקרר יש פתחים ויציאות אוויר שחשוב לנקות לפחות פעם בשנה, או פעמיים אם יש לכם חיות מחמד שעירות. המקומות שחשוב לנקות בדרך כלל נמצאים בגב המקרר, כך שצריך לסובב אותו ולעבור עם שואב אבק על כל הפתחים והסלילים המאובקים.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: