maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מאפינס מתובלים עם הפתעה

על קצה המזלג - נשנושים וחטיפים

המאפינס המתובלים, הטעימים והמיוחדים האלה מכילים הפתעה מדליקה - ביצה טעימה עם חלמון שזולג על השפתיים. מנה ראשונה נהדרת לכל המשפחה, לארוחות חגיגיות ולאורחים מיוחדים.

 
מתכון ביצים

 

מרכיבים
  • 8 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • מי קרח
  • בצל סגול קטן, קצוץ
  • ½2 כוסות קמח
  • 2 כפיות מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור, טחון טרי
  • כף אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ¼1 כוסות חובצה (רוויון)
  • ½ כוס חמאה
  • עלים מענף טימיןאחד, קצוצים
  • 80 גר' גבינת פרמז'ן, מגוררת
  • 80 גר' גבינת צ'דר, מגוררת
  • 80 גר' גבינה שווייצרית, מגוררת
  • כפית שמן זית
הכנה
  • חממו מראש תנור לחום של 200 מעלות.
  • הרתיחו 12 כוסות מים, הוסיפו להן כפית מלח אחת והכניסו לתוכם רק 6 מהביצים. בשלו את הביצים במשך 4.5 דקות.
  • בזמן שהביצים מתבשלות, הכינו קערה עם מי קרח. עם סיום בישול הביצים, הכניסו אותן מיד למי הקרח.
מתכון ביצים

 

  • השלב הבא מצריך עדינות רבה, כיוון שהביצים עדיין רכות מבפנים. סדקו בעדינות את שני הקצוות של כל ביצה וקלפו אותה תחת זרם של מים פושרים. שימו לב שאתם לא פוצעים את חלבון הביצה בזמן הקילוף. ייבשו את הביצים בעדינות עם מגבת נייר והניחו אותן בצד.
  • חממו את שמן הזית במחבת קטנה, הוסיפו לו את הבצל וטגנו עד להשחמה קלה. הקפיצו את הבצל עם מעט מלח והסירו מהאש.
מתכון ביצים

 

  • ערבבו בקערה גדולה את הקמח, כפית מלח, הפלפל השחור, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
מתכון ביצים

 

  • בסיר קטן חממו את החמאה עד להמסה מלאה. הוסיפו את החובצה וערבבו.
מתכון ביצים

 

  • טרפו את 2 הביצים הנותרות בקערה קטנה והוסיפו להן את תערובת החמאה והחובצה.
  • העבירו את התערובת הנוזלית אל תערובת הקמח וערבבו מעט.
מתכון ביצים

  • הוסיפו לתערובת את הבצל המושחם, את הטימין ואת הגבינות וקפלו הכל פנימה. שמרו מעט מהגבינות בצד, לציפוי.
מתכון ביצים

 

  • שמנו תבנית מאפינס, חלקו את תערובת המאפינס ל-6 תאים, הכניסו בעדינות ביצה לכל תא והזליפו עוד תערובת מאפינס מעל כל ביצה כדי ליצור את ראש המאפין.
מתכון ביצים

 

  • כסו כל מאפין עם מעט גבינה ואפו במשך 17 דקות בתנור. באמצע האפייה סובבו את תבנית המאפינס.
  • הקרום אמור להיות יציב וזהוב עם סיום האפייה. הניחו למאפינס להתקרר מעט ובתיאבון!
מתכון ביצים

 

 

 

מקור: אורנה לוין
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: