print header

תזונה נכונה בהיריון: בריאות האם והעובר והקלת תסמינים

היריון הוא תקופה מלאה בשינויים פיזיים, רגשיים והורמונליים. במהלך תשעת החודשים, גוף האישה זקוק לתמיכה תזונתית מוגברת, הן עבורה והן עבור העובר המתפתח. אחת הדרכים המרכזיות להבטיח את בריאות האם והעובר היא באמצעות תזונה מאוזנת. תזונה נכונה מספקת לגוף את כל המרכיבים החיוניים להתפתחות תקינה של העובר ולהתמודדות עם תסמינים שכיחים בהיריון, כמו עייפות, הקאות ובחילות, וכן גם שינויים במצב הרוח.

תזונה נכונה בהריון: אישה בהריון

תזונה מאוזנת במהלך ההיריון

תזונה מאוזנת בהריון כוללת צריכה מגוונת של אבות המזון – חלבונים, פחמימות ושומנים – וגם ויטמינים ומינרלים חשובים. הגוף זקוק במהלך ההיריון לכמויות מוגברות של רכיבים חיוניים כמו ברזל, סידן וחומצות שומן חיוניות. בין חומצות השומן, ישנה חשיבות רבה לאומגה 3, התורמת להתפתחות מוח העובר ומערכת הראייה שלו, כמו גם לשמירה על בריאות האם.
 
מזונות עשירים באומגה 3, כמו דגים שמנים (סלמון, מקרל), אגוזים וזרעים, מומלצים כחלק מהתזונה היומית במהלך ההיריון. עבור נשים שאינן צורכות מספיק אומגה 3 ממקורות מזון, תוסף כמו אומגה 3 9 חודשים נועד לספק כמות מומלצת של חומצות שומן אלו, החשובות לבריאות האם והעובר.

התמודדות עם הקאות ובחילות בעזרת תזונה נכונה

הקאות ובחילות הן תסמין נפוץ במהלך החודשים הראשונים של ההיריון, ומופיעות אצל רוב הנשים במהלך השליש הראשון. תזונה נכונה ומאוזנת יכולה לסייע בהקלה על תסמינים אלו, הנה כמה טיפים תזונתיים שיכולים לעזור בהתמודדות עם מצבי בחילות:

  • ארוחות קטנות ותכופות – נשים רבות מוצאות שארוחות קטנות לאורך היום מקלות על תחושת הבחילה. אכילה במרווחים קטנים מונעת ירידה ברמת הסוכר בדם, מה שעשוי למנוע החמרת הבחילות.
  • מזונות יבשים וקלים לעיכול – קרקרים, לחם קלוי ופרי טרי יכולים להיות פתרונות מצוינים למזון קל לעיכול, במיוחד בבוקר כשהבחילות חזקות יותר.
  • ג'ינג'ר ולימון – ג'ינג'ר נחשב לאחד הפתרונות הטבעיים להקלה על בחילה. ניתן לשתות תה ג'ינג'ר או להוסיף ג'ינג'ר למאכלים. ריח וטעם הלימון יכולים גם הם לסייע.
  • הקפדה על שתייה מספקת – חשוב לשתות מספיק מים כדי למנוע התייבשות, אך מומלץ לשתות בין הארוחות ולא בזמן האכילה כדי לא להכביד על מערכת העיכול.

חלבונים ושומנים בריאים לתמיכה בהריון

החלבונים חשובים במיוחד במהלך ההיריון, כיוון שהם מסייעים בבניית התאים של העובר ובשמירה על תפקוד תקין של מערכות הגוף של האם. ניתן לשלב בתזונה חלבון המגיע ממקורות כמו עוף, דגים, ביצים וקטניות, המעניקים לגוף את האנרגיה הדרושה לו. בנוסף, חשוב לשלב בתזונה גם שומנים בריאים, כמו אלו הנמצאים באבוקדו, אגוזים ושמן זית. השומנים הבריאים תורמים לתפקוד המוח ולבריאות הלב של האם, כמו גם להתפתחות העובר. תוספת של אומגה 3 ממקורות טבעיים, או צריכה של תוספי תזונה ייעודיים, מבטיחה שאספקת חומצות השומן החיוניות תהיה מספקת לאורך כל ההיריון.

אנרגיה ותזונה במהלך היום

במהלך השליש הראשון, העייפות היא תסמין שכיח נוסף שנשים רבות חוות. תזונה עשירה בוויטמינים, מינרלים ומזונות בעלי ערך תזונתי גבוה יכולה לסייע בשיפור רמות האנרגיה. ברזל הוא מרכיב חשוב במיוחד במהלך ההיריון, משום שהוא מסייע בייצור תאי דם אדומים המספקים חמצן לאם ולעובר. ברזל נמצא במזונות כמו בשר אדום, עדשים ותרד, ושילוב ויטמין C יכול לשפר את ספיגתו בגוף.
 
לסיכום, תזונה מאוזנת במהלך ההיריון עוזרת במיוחד לשמירה על בריאות האם והעובר. צריכה של כל אבות המזון לצד היצמדות לתפריט יומי מאוזן ועשיר במאכלים בריאים ומזינים, מסייעים לתמיכה בהתפתחות תקינה של העובר ולהתמודדות טובה עם תסמיני ההיריון.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.