print header

7 שיטות טיפול טבעיות לאקזמה

אם אתם חיים עם אקזמה, אתם לבטח כבר יודעים איך זה לחפש פתרון שיעזור לכם להיפטר ממחלת העור הנפוצה הזו, שמתבטאת בנגעים אדמומיים והמגרדים בעור. אין לכם מה להתבייש בזה כמובן – אתם חלק מעשרות מיליוני אנשים הסובלים מן הבעיה הזו (בארה"ב לבדה המספר מוערך בכ-32 מיליון) ומחפשים בנרות פתרונות שיוכלו לעזור להם להתגבר עליה. האקזמה, שתסמיניה הם פריחה, גירוי, חטטים, שלפוחיות ולעיתים גם נפיחות בעור, מתחילה לרוב בגיל ינקות ולפעמים גם מסתיימת בו – אך יש כאמור לא מעט שסובלים ממנה בגילאים מבוגרים, אז היא בדרך כלל מתבטאת באזור הפנימי של המרפק או מאחורי הברכיים. אז איך אפשר להתגבר על מטרד העור המציק הזה? רופאים נוטים לרשום משחות סטרואידים, אך לאלו יש לעיתים תופעות לוואי לא נעימות. בשל כך, אספנו עבורכם 7 פתרונות טבעיים שיכולים לסייע לכם מאוד בהתמודדות עם האקזמה – בין אם בהעברתה ובין אם בשיכוכה והרגעתה – והנה הם לפניכם:   

1. שמן קוקוס

שמן קוקוס כולל שלל חומצות שומן בריאות שיכולות להוסיף לעור לכם הרבה לחות – מה שמועיל לכל מי שסובל מעור יבש ואקזמה. כמו כן שמן קוקוס וירג'ין עשוי להגן על העור שלכם בכך שהוא עוזר לו להילחם בדלקות שתוקפת אותו, ועל ידי שיפור בריאותם של מחסומי העור הטבעיים. במחקר שהתפרסם בשנת 2013 ובדק את השפעות שמן הקוקוס וירג'ין על עורם של ילדים, נמצא ששימוש בו למשך 8 שבועות שיכך את תסמיני האקזמה באופן טוב יותר משימוש בשמן מינרלי.

איך משתמשים בזה? מרחו שמן קוקוס וירג'ין קר ומוצק על העור ממש לאחר המקלחת ומספר פעמים לאורך היום. עשו זאת גם לפני השינה, כדי לשמור על העור לח ונעים במהלך הלילה. דעו כי שמן קוקוס הוא מוצק למדי בטמפרטורת החדר, אבל במגע עם החום של הגוף האנושי הוא נמס והופך לנוזל.

טיפולים טבעיים לאקזמה: שמן קוקוס

2. דבש

דבש הוא חומר בעל תכונות אנטיבקטריאליות נוגדות דלקות, כך שכבר מאות בשנים בני אדם משתמשים בו כדי לטפל בפצעים שונים. המסקנות שעלו מסקירת מחקרים שנערכה בשנת 2015 אוששו את העובדה שדבש יכול לסייע בריפוי נגעים שונים בעור ובחיזוק התפקוד של המערכת החיסונית – מה שבהחלט מצביע על כך שהוא יכול לתרום למאבק של הגוף בדלקות וזיהומים שונים. תוצאות של סקירה נוספת שנעשתה בנושא ופורסמה בשנת 2017 העלו שדבש יעיל לטיפול במגוון בעיות עור, כולל אדמומיות, כוויות וחבורות, וכי אכן יש לו סגולות אנטיבקטריאליות מוכחות. אם מורחים אותו ישירות על האזורים שנגועים באקזמה, הדבש יכול לסייע למנוע זיהומים וכן להזין את העור בלחות ולזרז החלמתו.

איך משתמשים בזה? נסו לטפוח מעט דבש על האזור הנגוע כדי להקל על התחושה. כדאי לדעת שדבש מאנוקה – דבש חד תאי המופק מצוף עץ המאנוקה, יעיל במיוחד בטיפול בפצעים ומתאים למריחה על העור ולכן אולי כדאי לכם לנסותו. הנה כמה וכמה יתרונות של דבש המאנוקה שמומלץ שתכירו.

טיפולים טבעיים לאקזמה: דבש בצנצנות

3. חומץ סיידר תפוחים

חומץ סיידר תפוחים נחשב לבעל סגולות רפואיות רבות, והוא יכול להיות יעיל גם בכל הקשור לטיפול באקזמה. לפי דו"ח של האגודה הלאומית לאקזמה מארה"ב, חומץ סיידר תפוחים עשוי לסייע לשיכוך המצב – אם כי מומלץ להשתמש בו בזהירות, מכיוון שחומציותו של רכיב זה עלולה להזיק לרקמות רכות. כך או כך, כדאי לדעת שהחומץ עוזר במקרה של אקזמה, כנראה מכיוון שהוא מסייע לאיזון החומציות בעור הנגוע, וכן שהוא תורם למאבק בבקטריות הגורמות למטרד.

איך משתמשים בזה: קודם כל זכרו שצריך לדלל את חומץ סיידר התפוחים בטרם השימוש על העור, תמיד. יש שתי אפשרויות עיקריות לשימוש בחומץ – בחבישה לחה או כחלק מאמבטיה.

כדי לבצע חבישה לחה של חומץ סיידר תפוחים לטיפול באקזמה, פעלו כך:

  • ערבבו 1 כוס מים חמים עם כף אחת של חומץ סיידר תפוחים.
  • מרחו את התמיסה על גאזה, ספוגית או צמר גפן.
  • כסו בבד נקי את המשטח שעליו נמצאת התמיסה.
  • הניחו את החבישה הזו על האזור הנגוע והישארו כך למשך 3 שעות.

כדי להכין אמבטיית חומץ סיידר תפוחים פעלו כך:

  • הוסיפו 2 כוסות חומץ סיידר תפוחים לאמבטיה המלאה במים חמים.
  • טבלו באמבט למשך 15-20 דקות.
  • שטפו את גופכם היטב.
  • מרחו קרם לחות מספר דקות אחרי יציאתכם מהאמבט.
טיפולים טבעיים לאקזמה: קנקנים שקופים עם חומץ סיידר תפוחים

4. שמן עץ התה

שמן עץ התה מופק מעליו של עץ התה האוסטרלי, ויש לו אי אילו תועלות בריאותיות ושימושים – שאחד הנפוצים שבהן הוא טיפול בבעיות עור שונות, כולל אקזמה. בסקירת מחקר שנעשתה בשנת 2013 נמצא כי אכן זוהו בשמן הזה תכונות נוגדות דלקות ואנטיבקטריאליות שתורמות לריפוי פצעים, ולכן הוא יכול להועיל לכם בכל מה שקשור לשיכוך אדמומיות, יובש וגרד בעור ולעזור לכם במניעת הדלקות והנגעים שמטרידים אתכם.

איך משתמשים בזה? ראשית זכרו תמיד כי צריך לדלל ולמהול שמנים אתרים כמו שמן עץ התה, בטרם שימוש בהם על העור. במקרה הזה, כדאי לכם לערבב את הרכיב הזה עם שמן בסיס כדוגמת שמן שקדים או שמן זית, ואז למרוח את התערובת ישירות על האזורים הנגועים בעור. דעו כי ישנם כיום בשוק מוצרי טיפול כאלו ואחרים המכילים שמן עץ תה בגרסתו המדוללת, שגם בהם תוכלו להשתמש.

טיפולים טבעיים לאקזמה: שמן עץ התה

5. ג'ל אלוורה

ג'ל אלוורה הוא פתרון טוב אם אתם רוצים להרגיע את תחושת השריפה הבלתי נעימה והמטרידה בעור בעת שהאקזמה תוקפת, כך ממליץ פטר בונגירונו, נטורופת ומטפל בדיקור סיני מניו יורק. "האלוורה ידועה כמשככת דלקות במקומות שבהם מורחים אותה". את הג'ל הנעים והמרגיע ניתן להפיק ישירות מן העלים של צמח אלוורה – אם אתם מגדלים אחד כזה בבית – או פשוט לקנות כתכשיר מחנות הפארם הקרובה לביתכם. נכון שהוא אינו פותר לחלוטין את בעיית האקזמה, אך כאמור הוא כן מספק הקלה ברוכה מהגרד והכאבים שהיא מביאה איתה.

איך להשתמש בזה: פשוט מרחו על המקום הנגוע בעור שבו האקזמה מטרידה. אם אתם לא מוציאים בעצמכם את הג'ל מן הצמח אלא קונים אותו בחנות כמוצר – שימו לב היטב להנחיות שבתווית שלו. ישנם תכשירי אלוורה המכילים מידה כזו או אחרת של אלכוהול, מה שיכול לגרום להעמקת תחושת הצריבה ואף להגביר את היובש בעור.

טיפולים טבעיים לאקזמה: פרוסות אלוורה, וג'ל שיוצא מצמח אלוורה

6. אומגה 3

במחקר שפורסם בכתב העת הבריטי לרפואת עור, נתנו למשתתפים שסבלו מאקזמה לצרוך באופן יומיומי תוספי תזונה שכללו 5.7 גרם של אומגה 3 במשך 8 ימים, והשוו את התוצאות לאלו של קבוצת ביקורת שחבריה צרכו תרופת דמה במשך זמן זהה. תוצאות המחקר הראו כי חברי קבוצת הניסוי שצרכו את תוספי האומגה, חוו הקלה משמעותית בתסמיני האקזמה – מה שבהחלט מצביע על כך שלחומצת השומן יש השפעה חיובית על בעיית העור הזו. בשל כך מומלץ לצרוך אומגה 3, בין אם כחלק מתזונתכם ובין אם על ידי נטילת תוספים כדי לשפר את המצב.

איך להשתמש בזה: אז קודם כל כדאי לדעת שחומצת השומן אומגה 3 נמצאת באופן טבעי בדגים שמנוניים – כגון סלמון, פורל ומקרל, כך שאם אתם אוכלים דגים, מומלץ לכם להוסיף את הסוגים האלו לתזונה שלכם. מלבד זאת גם יש מקורות צמחיים שיכולים לספק לכם את הרכיב החשוב הזה – ותוכלו למצוא את המובחרים שבהם בכתבה הבאה.   

טיפולים טבעיים לאקזמה: טבליות אומגה 3

7. פרוביוטיקה

אולי שמעתם כבר לא מעט על כך שפרוביוטיקה יכולה להועיל לבריאות המעיים שלכם – אך מתברר שגם יש לה יתרונות לא מעטים עבור העור שלנו, כולל שיכוך וטיפול במקרי אקזמה. במחקר שנערך באוניברסיטת טורקו שבפינלנד נמצא שכשנשים בהיריון או מניקות צורכות פרוביוטיקה, הדבר מסייע במניעת אקזמה בתינוקיהן. אמנם המחקר פחות חד משמעי בכל הקשור להשפעת הפרוביוטיקה על אקזמה הקיימת במבוגרים, אבל אמנדה לוויט, נטורופתית ומייסדת שותפה של מיזם לבריאות המשפחה מקונטיקט שבארה"ב, אומרת שמניסיונה – פרוביוטיקה אכן עוזרת בצמצום חומרתה של אקזמה. זאת מכיוון שהשיטה הזו מסייעת בשיקום איזון החיידקים במעי ומפחיתה דלקות, כולל כזו שמופיעה בעור.

איך להשתמש בזה: ניתן להעשיר את התזונה שלכם בכמה שיותר מאכלים פרוביוטיים שונים, כדוגמת אלו המופיעים בכתבה הבאה שמציגה 9 מזונות עשירי פרוביוטיקה מומלצים ועוד 3 שכדאי להימנע מהם. בנוסף יש כיום גם תוספי תזונה פרוביוטיים שונים שניתן לנטול ואתם יכולים לנסות, רק שימו לב לפני כן שאתם מכירים את 9 הדברים הבאים שחשוב מאוד לדעת על פרוביוטיקה.

טיפולים טבעיים לאקזמה: פרוביוטיקה

מקור התמונות: canva.comStephanie

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.