print header

7 סוגי תה שלא כדאי לשתות מהם הרבה

כמעט כולם מודעים לכך שלסוגי תה שונים יש יתרונות בריאותיים נהדרים, ורבים מאיתנו שותים את המשקה הזה על צורותיו השונות באופן קבוע ומדי יום – לעיתים מספר פעמים ביום. עם זאת, הידעתם שלא כל סוג תה מתאים לצריכה קבועה ומרובה? במקרה של המשקה הבריא הזה, שתייה מוגזמת ממנו עלולה להזיק, ויש סוגים שלו שאף מומלץ להימנע מהם לחלוטין, ולפניכם 7 סוגי תה שכדאי לצרוך מהם פחות. כמובן שעדיין כדאי לשתות את חלקם כדי ליהנות מטעמם ויתרונותיהם הבריאותיים, אך כדאי לעשות זאת במתינות ולא להגזים.
 

1. תה ליקוריץ

המתיקות הטבעית והנעימה של צמח השוש, הלוא הוא ליקוריץ, הופכת את התה הזה למשקה שקל מאוד להתמכר אליו ולשתות ממנו 2-3 כוסות ביום. יש לו לא מעט יתרונות בריאותיים ועל כן צריכתו היא גם בחירה שרבים עושים באופן מודע כדי לשמור על בריאותם. עם זאת, לא מומלץ לשתות יותר מכוס אחת שלו ביום (240 מ"ל), שכן כמות גדולה מזו עלולה להגביר את לחץ הדם ולהפריע להשפעתן של תרופות שמשפיעות על לחץ הדם. 
הסכנות בשתיית יותר מדי תה: תה ליקוריץ

2. תה בטעם לימון

אנחנו לא מדברים על הוספת לימון סחוט לתה – זה דווקא מנהג נהדר ומומלץ – אלא על שתיית תה משקית שמכיל תוספות בטעם לימון. הסיבה לכך היא שתוספת הטעם המלאכותית של הלימון היא באיכות נמוכה מאוד ביחס למיץ לימון סחוט. 
 
לפי ד"ר מגדלן ג'זקה-סקוורון מאוניברסיטת פוזנן לטכנולוגיה בפולין, אשר ערכה מחקר שלם על תה לימון, סוגי התה עם תוספות טעם הלימון מכילים כמויות גבוהות יותר של מתכות רעילות כמו עופרת, מאשר תה שחור רגיל. כיוצא בזה, גם משקה קל בטעם תה קר לימון אינו מומלץ, כשבמחקרה נמצא כי הוא מכיל כמות גדולה של פלואוריד וחומצות, אשר מעודדות עששת והיווצרות אפטות בפה.
הסכנות בשתיית יותר מדי תה: תה לימון

3. תה קומפרי (סינפיטון רפואי)

יש סוגי תה שכדאי להימנע מהם באופן מוחלט, אפילו אם על פניו הם נראים בריאים, כשאחד מהם הוא תה הקומפרי, שמספרים עליו כי הוא מסייע לטיפול בכאבי מפרקים ולהחלמת פצעים. עם זאת, מחקר שפורסם בשנת 2017 הראה שצריכת הצמח הזה עלולה לגרום לנזק לכבד ושהוא אף מסרטן.
 
מקורות הנזקים הללו נעוצים בתרכובות שנמצאות בעלים ובעיקר בשורש של הצמח – אלקלואידים פירוליזידיניים – אשר גורמים להרס מקומי של רקמות הכבד ולפגיעה בהחזרת הדם הוורידי לאיבר זה. למעשה, מכירת תה קומפרי נאסרה במדינות שונות, לרבות במדינות האיחוד האירופאי. 
הסכנות בשתיית יותר מדי תה: צמח קומפרי

4. תה שחור

אם אתם מעדיפים את התה השחור על פני הירוק, דעו לכם שצריכה מוגזמת ממנו מדי יום עלולה להזיק לבריאותכם. ראשית, הוא מכיל כמות גבוהה של אוקסלטים, שנאגרים בגוף לאורך הזמן ותורמים להיווצרות אבנים בכליות ובשלפוחית השתן. 
שנית, שתייתו בהגזמה עלולה להחליש מאוד את העצמות, כפי שתואר במקרה של אישה בת 47 ששתתה מדי יום 4 ליטר תה שחור עם 100 שקיות תה למשך 20 שנה. היא הגיעה לבית חולים עם כאבים קשים בכל הגוף, שם נאלצו להסיר את שיניה, כל זאת בעקבות הכמות הגדולה של הפלואוריד שהיו בתה, אשר החלישה את העצמות שלה. 
 
לבסוף חשוב לציין שבתה שחור יש כמות גבוהה של קפאין, כך שצריכתו באופן מוגזם אינה שונה מצריכת קפה באותה הכמות – זה עלול לגרום לכם להיות עצבניים ולחוצים.
הסכנות בשתיית יותר מדי תה: תה שחור

5. תה קסיה

התה הזה משווק כפתרון לניקוי רעלים ולהרזיה, זאת מכיוון שהעלים של הצמח הם בעלי איכויות משלשלות. אולם הבעיה העיקרית עם התה הזה היא שצריכתו לאורך זמן עלולה לגרום לגוף להפוך להיות תלוי בו ובכוחו המשלשל. מיותר לציין שזה עלול להיות מסוכן מאוד, במיוחד עבור אנשים שבלאו הכי מתמודדים עם עצירות. לכן רצוי להימנע מהתה הזה ולבחור בשיטות אחרות ובריאות יותר להרזיה.
הסכנות בשתיית יותר מדי תה: צמח הקסיה

6. תה שהושרה זמן רב מדי במים

אמנם זה לא בדיוק סוג תה אלא שיטת הכנה, אך רבים עושים זאת ולא יודעים עד כמה זה מזיק לעצמם. במקומות שונים ברחבי העולם שבהם מייצרים תה, כמו למשל בסין, האדמה מכילה כמויות גבוהות של מתכות רעילות כמו עופרת ואלומיניום. המתכות האלה מגיעות לצמחי התה, וככל שתשרו את התה יותר זמן במים, כך תאפשרו לכמות גדולה יותר שלהן לחדור לנוזלים שאתם שותים. 
 
על כן מומחים ממליצים לחלוט את התה למשך 3 דקות לכל היותר, וככל שתחלטו את התה לפחות זמן, כך גם תפחיתו את כמות הפלואוריד שתצא מהעלים. זה יסייע לשמור על השיניים והעצמות שלכם חזקות יותר.
הסכנות בשתיית יותר מדי תה: כוס תה

7. כל תה שאינו תה צמחים – אם אתם צמחונים, טבעוניים או סובלים אנמיה

כל תה שאינו צמחי – תה שחור, ירוק, אולונג וכדומה – מכיל תרכובות שנקראות "טאנינים". התרכובות האלה נקשרות לברזל שמגיע לגופנו ממזונות שונים, ופוגעות ביכולת של הגוף לספוג אותו דרך מערכת העיכול. ההשפעה הזו נראתה במחקרים רביםאולם היא נמצאה כמשמעותית יותר כשמדובר בברזל ממקורות צמחיים. 
 
על כן אם אתם צמחוניים או טבעוניים, או פשוט סובלים ממחסור בברזל בדם, מומלץ מאוד שתימנעו מצריכת כל סוג תה שאינו צמחי. אם בכל זאת אתם מעדיפים להמשיך לשתות תה רגיל, עשו זאת בין הארוחות ולא מיד אחרי כל אחת מהן, על מנת לאפשר לגוף שלכם לספוג היטב את הברזל שצרכתם.
 
שתפו את המידע הזה עם כל מי שחובב תה!

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.