print header

25 דרכים לחזק את הקשר בינכם לבין תינוקכם

כשמצטרף תינוק חדש למשפחה, במקרים מסוימים זה עשוי להרגיש מבלבל, מוזר ואפילו לא טבעי. הורים טריים רבים לא יודעים כיצד עליהם להתייחס לתינוקם בימיו הראשונים, ואצל חלקם ההרגשה הזו יכולה להימשך גם מספר שבועות. אך דעו לכם שתינוק זה הדבר הטבעי ביותר שמגיע לחייכם, ושיש שלל דברים קטנים שביכולתכם לעשות אשר יעזרו לכם לחזק את הקשר שלכם וליהנות מכל רגע איתו. לפניכם 25 דברים שכאלה, אשר עם הזמן יכולים להפוך למנהג קבוע שיהפוך כל רגע יחדיו לבלתי נשכח.
 
אמא מחזיקה תינוק באוויר
 
1. הסתכלו על העיניים של התינוק שלכם כשאתם מאכילים אותו. שמירה על קשר עין בזמן הרגעים המנחמים האלה תעזור לקשר במוחו של התינוק בין הדאגה שלכם אליו ואליכם.
 
2. תנו לתינוק שלכם ליהנות מעיסוי מפנק. לא רק שתוכלו לראות את הבעת פניו הנינוחה של תינוקכם ברגעים האלה, אלא גם תוכלו להעניק לו עיסוי מיוחד לטיפול בבעיות שונות בכל חלקי הגוף כשהוא חש במצוקה.
 
3. תניקו אותו כמה שאפשר. זה לא רק עניין של תזונה נכונה עבורו, אלא זו גם ההרגשה של המגע עם העור שלכן, התחושה של קצב פעימות לבכן והתענוג של הריח המוכר שלכן.
 
4. הניחו את הטלפון בצד בזמנים שבהם אתם מבלים עם תינוקכם. הוא זקוק לכם הרבה יותר מאשר עמיתיכם לעבודה, ולא יקרה כלום אם תגיבו להודעת הטקסט חצי שעה אחרי שהיא הגיעה אליכם.
 
5. התבוננו במראה יחדיו. אמנם תינוקכם עדיין לא מבין שהוא רואה את עצמו בהשתקפות, אך זו עדיין פעילות מהנה עבורו. תינוקות אוהבים לראות פנים אנושיות וזו דרך נפלאה לגרום לתינוקכם להכיר את עצמו לאט לאט.
אמא מנשקת תינוקת שמחייכת
 
6. לכו לישון בזמנים שבהם תינוקכם ישן. אל תרגישו אשמים אם אתם מתרסקים מעייפות בשעה 7 בערב. תינוקכם זקוק להורים שנחים כמו שצריך, ולא להורים עייפים שמתעצבנים בקלות רבה מדי.
 
7. עשו משהו נחמד עבור בן או בת הזוג שלכם. התינוק שלכם קולט את הקשר שקיים בין הוריו כבר מרגעיו הראשונים באוויר העולם. חזקו את הקשר שלכם בעזרת ארוחת ערב מיוחדת שהוא נוכח בה או שפשוט תצפו בסרט יחדיו בטלוויזיה, כמו שעשיתם לפני שהוא נולד.
 
8. אל תילחצו בנוגע לאבני הדרך בהתפתחותו. חשוב לדעת אילו דברים אמורים לקרות לתינוק בכל גיל בשלבי חייו הראשוניםאך זכרו שכל תינוק מתפתח בקצב שלו. אם תצפו למה שיגיע בעתיד, כי יתכן שבשל כך תפספסו את מה שקורה עכשיו.
 
9. תגיבו לבכי שלו, במיוחד במהלך שלושת החודשים הראשונים לחייו. תינוקכם צריך לדעת שאתם שם בשבילו, ושתרימו אותו כשהוא בוכה לעזרה. זה לא פינוק, אלא דאגה וטיפול שלהם הוא זקוק.
 
10. ספגו את הריח שלו. למרבה הצער, עד היום אנחנו עדיין לא יכולים לשמור את ריחם המתוק של התינוקות בבקבוקון שיישאר אתנו לנצח, לכן מאחר שיש לכם את המקור, מומלץ שתספגו אותו כמה שניתן. תגלו שהריח של תינוקכם משכר אתכם אפילו הרבה יותר משל כל תינוק אחר שהרחתם בחייכם.
אבא ישן עם תינוק עליו
11. כתבו יומן. השנה הראשונה לחייו של תינוקכם תעבור במהירות רבה יותר ממה שאתם חושבים, לכן מומלץ שתתעדו את הזיכרונות המתוקים שלכם יחדיו במילים שלכם, שיבטאו את החוויות והרגשות שלכם. בעוד 20 שנה מהיום תוכלו לקרוא ביומן שכתבתם יחדיו.
 
12. הכירו לתינוקכם את הבובות הפרוותיות שלו בהדרגה. אתם תיהנו לראות אותו נוגע, מריח ואפילו טועם את חבריו החדשים, וזה יעזור לכם להבחין איזו בובה הוא אוהב הכי הרבה. סביר להניח שזו תהייה הבובה שתעזור לכם להרדים אותו בקלות רבה יותר כשהיא לצדו.
 
13. הכירו לתינוקכם ספרי ילדים. לא משנה מה גילו, הוא ישמח לשמוע אתכם מקריאים לו סיפור בקולות שונים עבור כל דמות, וזה בהחלט עדיף מלהשאיר אותו מול הטלוויזיה.
 
14. קבעו לוח זמנים. תינוקות מתרגלים לשגרה וחזרתיות, כך שאם תקבעו לוח זמנים קבוע לביצוע דברים מסוימים זה יקל מאוד על תינוקכם ויספק לו תחושת ביטחון רבה יותר.
 
15. נשמו עמוק כשתינוקכם בוכה. אין הורה שלא משתגע לפחות פעם אחת מהבכי של התינוק שלו, אך תוכלו להרגיע את עצמכם וגם אותו עם תתנסו בתרגילי נשימה שוניםשיעזרו לכם להיות שם בשבילו רגועים כמו שהוא צריך אתכם.
אמא ואבא מסתכלים באהבה על תינוקם
16. צאו לדייט ביחד לגן החיות או אפילו לבית קפה. קצת זמן איכות עם אחד ההורים מחוץ לבית במקום שאינו שגרתי עבור התינוק יוכל להזכיר לו עד כמה שהעולם מלא בדברים חדשים לראות ולגלות.
 
17. תנו לו כינוי. אתם ההורים שלו ולכן אתם יכולים לקרוא לו בכל שם חמוד שעולה לראשכם. בנוסף, כינוי שרק אתם תקראו לו בו יספק לתינוקכם דבר מה נוסף שהוא יוכל לקבל רק מכם, מה שיחזק את הקשר שהוא מרגיש אליכם.
 
18. בנו לילדיכם רשימת השמעה. בחרו 5 מנגינות אהובות ותנו לו לשמוע אותן ברצף. תוכלו גם להצטרף ולשיר איתן בעצמכם. עם הזמן התינוק יזהה את רשימת השירים וייהנה מלשמוע את קולכם עולה ויורד לצליליהם.
 
19. הסתכלו בתמונות שלכם מהתקופה שבה הייתם תינוקות. אתם לפתע תשימו לב שבאמת לתינוק שלכם יש את העיניים, האף, החיוך והגומות שלכם. כל דבר שתמצאו בו שדומה לכם יעזור להתחבר אליו יותר.
 
20. תיהנו מלהאכיל אותו. כשמגיע זמנו של התינוק לאכול מוצקים (בסביבות גיל 6 חודשים), אל תדאגו בנוגע לבלגן. במקום התרכזו בהנאה של התינוק שלכם מחקר הטעמים, המרקמים והריחות החדשים שהוא מגלה.
אמא מנשקת את התינוק שלה
21. השתטו מול תינוקכם. הניעו את הגבות שלכם מעלה ומטה, דחפו את הלשון החוצה והכינו את לבכם להתפרצות של אושר למראה החיוך המתוק של התינוק ולמשמע צחוקו המקסים.
 
22. השאירו לפעמים את הבית מבולגן מבלי להרגיש רע על כך. כשאתם ניצבים מול הבחירה האם לחבק את תינוקכם או לנקות את הבית, החיבוק הוא הדבר החשוב יותר בשבילו, ואמור להיות גם בשבילכם.
 
23. דברו עם תינוקכם כשאתם לחוצים. הימים הראשונים של ההורות יכולים להרגיש בודדים, לכן הרגישו חופשי לדבר עם בן המשפחה החדש שלכם, אפילו אם אינו יכול להגיב. הוא יאהב לשמוע את קולכם ואתם תוכלו להוריד משקל מלבכם – זה מצב שבו כולם זוכים.
 
24. תיהנו מהחלפת החיתול. אף אחד לא אוהב להתעסק עם החיתולים, אך הזמן הזה הוא מושלם לשירה או משחק עם פרצופים. בנוסף זה הזמן שבו תוכלו להמציא אלפי שמות חדשים וחמודים ל"קקי", שללא ספק יצחיקו את תינוקכם עם הזמן ויהפכו את הרגע הזה למהנה במיוחד.
 
25. נשקו אותו שוב ושוב ושוב. בעוד כמה שנים תינוקכם, שכבר יהיה ילדכם, ינגב את הנשיקות שלכם מלחיו וייתן לכם מבט כועס או מבויש שמתלווה ל"נו דיי!". אמנם תמשיכו לנשק אותו גם אז, אך בשלב הנוכחי של חייו הוא פשוט מתוק מדי כדי שלא לעשות זאת כמה שיותר!

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.