print header

מה לעשות אם אתם חשים בדידות בנישואין?

אתם חיים ביחד, אולי אפילו נשואים כבר שנים רבות, ולמרות זאת גם בתוך הזוגיות אתם מרגישים בדידות – מה עושים ואיך מתמודדים עם התסכול? אחרי הכל, התחתנתם כדי להעביר את חייכם כזוג, ואם הייתם רוצים להיות לבד הייתם פשוט נשארים רווקים. דבר ראשון צריך להבין מה גורם למצב. יתכן שאתם לא מדברים כל כך אחד עם השני כמו פעם, שבן או בת הזוג שלכם נמנעים מכם במכוון או שאתם כמעט ולא מקיימים יחסי מין – כל אלה עלולים לגרום לכם לחוות בדידות. נתחיל בכך שאתם לא לבד בהתמודדות עם הבעיה הזו, כשלפי מחקר שפורסם בשנת 2018 נראה כי כמעט 33% מהאנשים מעל גיל 45 מרגישים בודדים בנישואין שלהם.  אז קודם כל בואו נבין איך הגעתם למצב הזה, ואחר כך ננסה לפתור אותו בדרכים שבאמת יכולות לעזור, כי עצה כמו פשוט לבלות יותר זמן יחדיו היא לא תמיד הפתרון.
 

מה גורם לתחושת בדידות בנישואים?

מחקר אחר שנערך באוניברסיטת שיקגו הראה שהבעיה הזו נמצאת בעלייה בשנים האחרונות ויש כמה וכמה סיבות שיכולות לגרום לה:

לחץ בעבודה ובתא המשפחתי

אחת הסיבות הנפוצות והעיקריות היא לחץ שמופעל על בני הזוג מחיי המשפחה או מהעבודה. כששניכם נאבקים בלו"ז שעמוס במטלות, לחץ מהעבודה ובטיפול בילדים, אתם עלולים להרגיש כמו שני אנשים שנאבקים בבעיות משלהם בנפרד. זה עלול לגרום לכם להתרחק אחד מהשני, מה שמוביל בסופו של דבר לתחושת הבדידות.
מה עושים אם חשים בדידות בנישואין: בעל קורא עיתון ואישה בוהה למרחק

אירועים מלחיצים

כל זוג עובר אתגרים כאלה ואחרים, אך יש כאלה שממש יוצרים טראומה בזוגיות וגורמים לבני הזוג להתרחק אחד מהשני. פיטורים מהעבודה למשל יכולים להיות קשים יותר ולגרום לבדידות אם אתם לא מרגישים שבן או בת הזוג שלכם סימפתיים כלפיכם, ועל אף שאתם חווים לחץ כבד וזקוקים לתמיכה, אתם לא מקבלים אותם. זה משאיר צלקת שמשפיעה על הזוגיות גם הרבה אחרי שהבעיה נפתרת.

ציפיות לא מציאותיות

במקרים מסוימים תחושת הבדידות לא קשורה לבן או בת הזוג שלכם באופן ישיר, אלא לצרכים האישיים שלכם שלא מקבלים מענה. אם למשל יש לכם צרכים שלא קשורים לזוגיות, למשל אם אין לכם קשר טוב עם חברים, יתכן שתצפו שבן או בת הזוג שלכם ימלאו את התפקיד שלהם בחייכם. אך הם לא תמיד יכולים לעשות זאת, כי זה לא באמת תפקידם, וזה עלול לגרום לכם להרגיש לא מסופקים במערכת היחסים, ועקב כך בודדים.

ניסיון להסתיר חולשות

אם אתם מנסים שלא להיראות פגיעים בפני בן או בת הזוג שלכם, יתכן שתחוו תחושת בדידות. מה שקורה זה שהאדם שהכי קרוב אליכם לא זוכה להכיר את מי שאתם באמת – גם את הצדדים הפחות מחמיאים שלכם – ולכן האינטימיות ביניכם נפגעת. אם לא תדברו אחד עם השני על הרגשות, החלומות והפחדים שלכם, יהיה לכם קשה מאוד להתחבר אחד לשני ברמה עמוקה.

השוואה לאחרים

היום, בעידן הרשתות החברתיות, קל לנו מאוד לראות איך נראים חייהם של אחרים, או לפחות את מה שהם רוצים לשתף, ולהשוות את עצמנו אליהם. כראיה לכך, במחקר שנערך בשנת 2017 נמצא כי אנשים שמעבירים זמן רב יותר ברשתות חברתיות מדווחים על רמות גבוהות יותר של בדידות. אם תסתכלו על הדשא של השכן ותראו שבן או בת הזוג שלכם "פחות טובים" מאלו של אנשים אחרים, יתכן שתרגישו שהם לא מספקים את הצרכים שלכם, ועל כן תחוו בדידות בנישואים.
מה עושים אם חשים בדידות בנישואין: גבר ישן ואישה יושבת באותה מיטה עם ידיים מחובקות

מה לעשות אם מרגישים בדידות בנישואין?

אז מה עושים עם תחושת הבדידות הזאת ואיך אפשר להפיג אותה? ובכן, אחרי שהבנתם מה בדיוק היה הגורם שהוביל אתכם לתחושת הבדידות שאתם חווים, תוכלו לטפל בו בהתאם, וכמובן לדבר עם בת או בת הזוג שלכם על הבעיה ולהעביר יותר זמן איכות ביחד. אך יתכן שזה לא באמת יספיק, אז הנה עוד כמה דברים שתוכלו לעשות כדי להתמודד עם בדידות בנישואים:

1. חשפו את רגשותיכם בפני בן או בת הזוג שלכם

דבר ראשון, דברו עם בן או בת הזוג שלכם על מה שאתם מרגישים, ובדקו האם הם חשים כמוכם. אם שניכם מרגישים בודדים, סביר להניח שזה משהו שתוכלו לעבוד עליו יחדיו כדי להתחבר מחדש ולבנות קשר עמוק יותר. אם מנגד תחושת הבדידות היא חד-צדדית, יתכן שיהיה קשה יותר לטפל בעניין. אם בן או בת הזוג שלכם תומכים בכם רגשית, אך אתם עדיין חשים בודדים, סביר להניח שזה משהו שקיים בכם ושעליכם לעבוד עליו, אך לא ללא תמיכה כמובן.

2. הימנעו מהאשמות

כשאתם עובדים עם בן או בת הזוג שלכם ומנסים להתגבר יחדיו על הבעיות במערכת היחסים, חשוב שתימנעו מלהאשים את הצד השני. זה יכול לגרום לאדם שמרגיש מותקף להתחיל להתגונן וזה לא יסייע לפתור את הבעיה. במקום להעלות את הדברים שבן או בת הזוג שלכם לא עושים (למשל, "את/ה אף פעם לא שואלת אותי איך היה היום שלי בעבודה"), התרכזו ברגשות ובצרכים שלכם (למשל, "אני מרגיש/ה בודד. מאוד יעזור לי אם תשאל/י אותי על החוויות שלי ממהלך היום").
מה עושים אם חשים בדידות בנישואין: זוג מדבר על הבעיות שלהם

3. העבירו יותר זמן ביחד

בילוי זמן איכות אחד עם השני זה צעד חשוב. יתכן שהתקשיתם לעשות זאת בזמן האחרון ופשוט התרגלתם למצב שבו אתם לא כל כך יוצאים לדייטים או מבלים זמן איכות אמיתי ביחד כמו פעם. אך חשוב שתפנו זמן לזוגיות ולרומנטיקה שלכם, אפילו אם תעשו זה בהדרגה ותתחילו משיחות קצרות קבועות לאורך היום. בילוי זמן ושיח משמעותי יותר לא חייבים להיות מחוץ לבית ובמקומות בילוי שונים, גם שיחה ארוכה על הספה בסלון שבה שני הצדדים מעורבים יכולה לעזור.

4. צמצמו את השימוש שלכם בטלפון הנייד

כמעט כולנו התרגלנו לכך שהטלפון הנייד מפיג את השעמום שלנו, אך הוא לא באמת עוזר לנו, כי פעמים רבות הוא גוזל מאיתנו את ההזדמנויות לאינטראקציות משמעותיות וחשובות עם בן או בת הזוג, ולמעשה גם עם כל המשפחה שלנו.לכן במקום להעביר את הערב מול הטלפון הנייד, הקדישו את הזמן הפנוי שלכם לבן או בת הזוג. זה גם יעזור לכם להפסיק לצפות במה שאחרים עושים בחייהם ובכך להשוות את עצמכם אליהם. תחיו את החיים שלכם והתרכזו במי שקרובים אליכם וביחסים שלכם איתם.

5. למדו את שפת האהבה של בן או בת הזוג שלכם

לפעמים הסיבה לבדידות שאנחנו חווים מגיעה מכך שאנחנו גרמנו לבן או בת הזוג להרגיש בודדים, מה שהוביל לחוסר אינטימיות וחיבה ביחסים. אחת הדרכים להתגבר על זה ולהחזיר את האהבה היא לזוגיות היא ללמוד את שפת האהבה של בן או בת הזוג שלכם. יתכן שאתם מנסים להקדיש מאמצים ולהראות שאתם אוהבים, אך לא ב"שפה הנכונה" עבור האדם שאתם חיים איתו. מנגד גם יתכן שאתם לא מקבלים את שפת האהבה שנחוצה לכם, וזאת על אף שאתם אוהבים את בן או בת הזוג שלכם בדיוק כמו שהוא רוצה וצריך.
 
לחצו כאן ותלמדו את 5 שפות האהבה, ותוכלו גם ללחוץ כאן כדי לגלות מה שפת האהבה שלכם. מומלץ שתיתנו גם לבן או בת הזוג שלכם לעבור את המבחן הזה כדי שתדעו מה שפת האהבה שלהם.
מה עושים אם חשים בדידות בנישואין: אישה מחבקת את הגבר שלה מאחוריו

6. פנו לייעוץ זוגי אם צריך

אם שום דבר לא עוזר ואתם עדיין חשים בדידות וחווים בעיות בזוגיות, שקלו לפנות לייעוץ זוגי. יועץ טוב יוכל לראות ולהאיר את הדברים שאתם ובן או בת הזוג שלכם לא מודעים אליהם ושגורמים לבעיות באמון, באינטימיות, באמפתיה ובתקשורת ביניכם. הטיפול עצמו יעזור לכם ללמוד על עצמכם דברים שלא ידעתם, וכמובן גם על בן או בת הזוג שלכם, ובאופן כללי יסייע לכם להשיג כלים לתקשורת טובה יותר. הכול ביחד יהפוך אתכם לזוג חזק יותר, ובסופו של התהליך תוכלו להרגיש הרבה יותר מחוברים אחד לשני, אולי אפילו יותר משהייתם כשרק התחתנתם.

לסיכום

בדידות בנישואין זה לא דבר נדיר, אך גם לא משהו שצריך לסבול אותו בשקט ולקבל אותו כפי שהוא. יש לא מעט סיבות שגורמות לתחושה הזו שמקורן בכל אחד מצדדי הקשר וגם בעולם בו אנו חיים. החדשות הטובות הן שבמקביל גם יש הרבה דרכים לטפל בבעיה ולפתור אותה. בסופו של דבר, עליכם להבין מה הגורם לתחושת הבדידות ולטפל בו. אם תעשו זאת, אתם תראו שהזוגיות שלכם תהייה הרבה יותר טובה ומספקת עבורכם וגם עבור בן או בת הזוג שלכם.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.