print header

החיים הטובים מתחילים עכשיו: לחיות נכון בכל גיל!

טוב לדעת

המודעות לתזונה נכונה וניהול אורח חיים בריא הפכה פופולארית מאוד בשנים האחרונות ואין ספק שהיום אנחנו יותר קשובים לגוף שלנו משהיינו בעבר. אבל להקשיב לו, זה לא בהכרח להבין מה הוא אומר. אורח החיים שלנו משתנה עם הזמן ואיתו גם הצרכים החיוניים של הגוף - ועלינו לעמוד בקצב. גברים יקרים, כדי לשפר את איכות החיים שלכם, למדו לחיות היטב בכל גיל!

שנות ה-20

שנות ה-20 וה-30 הלחוצות

שנים אלה מאופיינות בעשייה אינטנסיבית, הקמת משפחה וביסוס קריירה. הן מאופינות במתח רב, רצון להישגיות, ירידה בשעות שינה ובפנאי. בשנים אלה, המחשבה על לנהל  אורח חיים בריא ומזין אינה נמצאת בראש סדר העדיפויות של הגברים ונדמה שמה שמניע אותם הוא הצורך "לכבות שריפות".

בשנים האחרונות נרשמת ירידה חדה בפוריות הגבר והתופעה הופכת נפוצה כמו שהיא בקרב נשים. אחד הצרכים החיוניים, דווקא בגילאים אלה, הוא לשמור על רמת הפוריות. כיצד מומלץ לשמור על רמת הפוריות?

הימנעות מעישון ומאלכוהול: לא רק כדי למנוע סרטן, אלא גם כדי לשמור על הצורה (המורפולוגיה) התקינה של הזרע.

אבץ ונוגדי חימצון: עוזרים לשמור על רמות תקינות של טסטוסטרון שחיוני לתפקוד תקין של המערכת ההורמונלית אצל הגבר. הקפידו לאכול שפע של ירקות ופירות בכל יום. במידה ואינכם צורכים מספיק ירקות ופירות, לחצו כאן וצרכו את תוסף המזון סלניום כנוגד חמצון.

מיתון חשיפה לאסטרוגן ולחומרים דמויי אסטרוגן: הימנעות מחשיפה לחומרי הדברה, לחומרי ניקוי כגון אקונומיקה, צמצום השימוש בכלי פלסטיק שמכילים נגזרות של חומרים דמויי אסטרוגן, צמצום אכילת מוצרים מן החי, שמכילים הורמוני מין נשיים ומפחיתים רמות הורמוני מין גבריים.

פעילות גופנית ומניעת השמנה: מחסור בפעילות גופנית והשמנת יתר מקושרים אף הם לחוסר פוריות. פעילות גופנית מתונה כמו הליכה, של לפחות 30 דקות, 6 פעמים בשבוע או 50 דקות 3 פעמים בשבוע, טובה לבריאות הגוף והנפש.

שנות ה-20 וה-30 מאופיינות גם בסטרס נפשי מתמשך. סטרס קשור למגוון מחלות, החל ממחלות לב וכלי דם, ועד לסרטן. כיצד מומלץ להתמודד עם מצב של סטרס?

תרגול שיטות הרפייה: כמו נשימות בטן, יוגה, דימיון מודרך יכולים לעזור להוריד רמות סטרס, ולהפחית את הסיכון למחלות שקשורות אליו.

שנות ה-40

שנות ה-40 הרציניות

בגילאים אלה הגברים נמצאים בשיא הקריירה שלהם. הסטרס עדיין כאן, ואפילו מתגבר. הגנטיקה בשילוב הסטרס ואורח החיים המערבי מתחילים לבוא לידי ביטוי ביתר לחץ דם, כולסטרול גבוה, וטריגליצרידים גבוהים. אם לא תתחילו לדאוג לעצמכם, תהיו בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, סוכרת וסרטן.

מה מומלץ?

כולסטרול וטריגליצרידים: חשוב להרבות בסיבים תזונתיים, בעיקר אלו המסיסים במים. הם סופחים אליהם כולסטרול, טריגליצרידים וסוכר עודף, ומפרישים אותו החוצה. בכך הם עוזרים לשמר רמות תקינות של ערכי סוכר ושומנים בדם. סיבים מסיסים ניתן למצוא בתפוחי עץ, אגסים, שיבולת שועל, זרעי פשתן, זרעי צ'יה, קליפות פסיליום.

למי שכבר נוטל כדורים מקבוצת הסטטינים להפחתת רמות כולסטרול, חשוב מאוד ליטול תוסף המסייע להילחם בשומני הדם. לחצו כאן כדי לקבל פרטים נוספים על תוסף התזונה סיטרינול קומפלקס!

נוגדי חימצון: חשובים מאוד למניעת חמצונו של הכולסטרול, ולהפחתת הסיכון להיווצרות פלאק שיצר את העורקים. תוסף תזונה של אומגה 3 על בסיס יומיומי (יש להתייעץ עם רופא למי שנוטל נוגדי קרישה) הוכח כיעיל בהורדת רמות טריגליצרידים.

ויטמינים B12, B6, וחומצה פולית ימנעו רמות גבוהות של הומוציסטאין, אנזים שרמה גבוהה שלו נמצאה בחולי לב וכלי דם.

פעילות גופנית סדירה: תעזור להוריד רמות כולסטרול "רע" LDL, ולהעלות רמות כולסטרול "טוב" HDL.

אחת התופעות הנפוצות בעשור זה היא יתר לחץ דם. כיצד מומלץ להתמודד עם זה?

  • הוציאו מהתזונה מאכלים עתירי נתרן, שמעלים את לחץ דם.
  • רצוי לצמצם את צריכת הקופאין.
  • אם לחץ הדם הגבוה נובע מסטרס, ניתן לתרגל שיטות הרפייה ו/או לעסוק בפעילות גופנית שעוזרת להפיג מתחים.

שמירה על משקל גוף תקין, במיוחד באיזור הבטן. שומן באיזור הבטן נחשב לשומן מסוכן, מאחר והוא מספק לנו אינדיקציה לגבי השומן הויסרלי (זה שנמצא סביב האיברים הפנימיים). ההשמנה הבטנית נפוצה יותר בקרב גברים, מאשר אצל נשים, אצלן יש נטייה להשמנה אסטרוגנית, המכונה השמנת "אגס", והיא מגבירה את הסיכון למחלות לב וכלי דם, ולהתקפי לב.

היחס בין היקף המתניים להיקף הירכיים הוא מדד שמנבא את הסיכון למחלות לב וכלי דם. היחס התקין צריך להיות פחות מ-1 בקרב גברים. (מחלקים היקף מתניים בהיקף ירכיים).  אם היחס גבוה יותר, חשוב לסגל אורח חיים נכון לירידה במשקל.

שנות ה-60

גיל הזהב - מגיל 50 ומעלה...

בשנים אלה מאוד חשוב לנקוט באמצעים לשמירה על איזון הורמונלי, כדי למנוע הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית. הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית נפוצה בקרב כ-60% מהגברים מעל לגיל 50, ונובעת מעלייה ברמות הורמון דהידרוטסטוסטרון.

מה מומלץ?

כולסטרול: על מנת למנוע ולטפל בבעיה, מומלץ להפחית רמות כולסטרול, להימנע משומן רווי ומשומני טראנס בתזונה, להגביר את כמות הסיבים התזונתיים, ואת כמות הפירות והירקות במזון.

אבץ: הן בתזונה והן כתוסף, עוזר לאזן רמות הורמונים, ולהקטין את בלוטת הערמונית.

אומגה 3: אנטי דלקתי ועוזר לשמור על מערך הורמונלי תקין.

נוגדי חמצון: ליקופן, נוגד חימצון שנמצא בעגבניות (במיוחד ברסק עגבניות או בעגבניות מבושלות), באשכולית אדומה, בגויאבה אדומה ובאבטיח, הוא בעל פעילות שמסייעת למנוע סרטן בפרוסטטה (בלוטת הערמונית).

צמחי מרפא לאיזון מערכת הורמונלית: דקל ננסי (סרנואה), הוא צמח מרפא בעל פעילות מוכחת לטיפול בהגדלה שפירה של בלוטת הערמונית. על פי רוב הוא נמצא כרכיב בתוספי תזונה הפועלים לאיזון המערכת ההורמונלית, שיפור הפוריות והחשק המיני וטיפול בבעיות הערמונית. לחצו כאן כדי לקבל פרטים נוספים על אנדרו 7.

 

תזונה מומלצת למניעת סרטן:

  • מזון עשיר בסיבים.
  • הימנעות ממזיקים סביבתיים.
  • פירות, ירקות דגנים מלאים וקטניות.
  • צמצום צריכת מוצרים מן החי.
  • אוסטאופרוזיס – גם לגברים!
  • כשליש ממקרי השבר בירך בגיל השלישי הוא בקרב גברים! חשוב להקפיד על צריכה נאותה של ויטמין D, על צריכת סידן, ולהפחית כמויות של אלכוהול, שמעודד בריחת סידן, וכמובן לעסוק בפעילות גופנית מתונה.


להשלים עם הגיל זה לחיות אותו היטב!

באדיבות: מילה יופה - נטורופתית ומומחית ברפואה טבעית על פי סוג דם

עריכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.