header

מתכון ללבבות בצק עלים על מקל במילוי סלופי ג'ו

אם חשבתם שעל מקל ארטיק תוכלו למצוא רק קינוח קיצי קר ומרענן, אז טעיתם! המתכון המקורי הבא ילמד אתכם כיצד להשתמש במקלות הארטיק שבביתכם כדי להכין חטיפים בשריים אפויים וטעימים. גלו את טעמם המופלא של מקלוני בצק העלים במילוי מטריף של סלופי ג'ו העשוי מבשר בקר טעים ומתובל.
זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 18
רמת קושי: בינוני
מתכון ללבבות בצק עלים על מקל במילוי סלופי ג'ו מקור תמונה: saucyrecipes.com
רכיבים למתכון ללבבות בצק עלים במילוי סלופי ג'ו:
שמן - 1 כף ( לטיגון)
בצל - ½ (בינוני, קצוץ לקוביות)
שיני שום - 2 (כתושות)
בשר בקר - 445 גרם (טחון)
מלח גס - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
אבקת חרדל - ½ כפית
קטשופ - ¾ כוס (כ-180 מ"ל)
רוטר ווסטרשייר - 1 כפית (או רוטב דומה אחר לטעמכם)
בצק עלים - 4 דפים (קנוי, מופשר במשך 30-40 דקות)
ביצים - 2 (גדולות, טרופות)
בצל ירוק - לקישוט (לא חובה)
אופן הכנת המתכון ללבבות בצק עלים במילוי סלופי ג'ו:
  1. חממו מראש את התנור ל-200 מעלות.
  2. במחבת בגודל בינוני חממו שמן על להבה בינונית וטגנו את הבצל עד שהוא נהיה שקוף למחצה, כ-3 דקות. לאחר מכן הוסיפו את שיני השום הכתושות וטגנו במשך דקה נוספת.
  3. הוסיפו את בשר הבקר הטחון ותבלו במלח, פלפל ואבקת חרדל.
  4. אם עדיין יש גושי בשר, פרקו את הבקר באמצעות כף בישול או מרית, ערבבו היטב עם התבלינים ובשלו במשך 3-5 דקות ללא הפרעה, עד להשחמה. לבסוף סננו החוצה את כל הנוזלים שנותרו במחבת.
  5. הוסיפו מעל הבשר את הקטשופ ואת רוטב הווסטרשייר, ערבבו היטב והמשיכו לבשל את הבקר במשך כ-3 דקות. לבסוף רוקנו את תכולת המחבת לקערה קטנה והניחו בצד.
  6. רפדו 2 תבניות אפייה באמצעות ניירות אפייה.
  7. על משטח ישר ורחב הניחו נייר אפייה או שניים ועליהם את 4 דפי בצק העלים. באמצעות שבלונה לעוגיות בצורת לב (באורך של כ-7 ס"מ) קרצו כ-9 לבבות מכל בצק עלים - סה"כ 36.
  8. העבירו 18 לבבות לתבניות המרופדות (9 על כל אחת), ושימו במרכזם מעט מתערובת הבקר.
  9. הברישו את שולי הלבבות באמצעות הביצה הטרופה והדביקו מקל ארטיק בחלק התחתון של כל לב - כאשר ⅓ מהמקל בתוך הבצק והשאר בחוץ.
  10. כסו את תערובת הבשר עם 18 הלבבות הריקים, ובאמצעות מזלג הדקו את שולי הבצק בעדינות.
  11. בסיום הברישו את כל הלבבות בשנית עם ביצה, והוסיפו קישוט לטעמכם (שומשום שחור/לבן, פרג, תיבול כלשהו).
  12. הכניסו את המגשים לאפייה של כ-15 דקות, או עד שהבצק מתנפח ומזהיב.
  13. העבירו את מקלוני הסלופי ג'ו לצלחת, קשטו במעט בצל ירוק, והגישו לצד מטבל אהוב ותפוחי אדמה - בתאבון!
טיפ השף:
לטובת ההכנה יש להצטייד מראש ב-18 מקלות ארטיק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: