header

מתכון לבסיס יוגורט טבעוני ללא חלב

נכון שהיום כבר לא צריך לחפש הרבה אם רוצים לקנות יוגורט ללא חלב שמתאים לטבעונים ולנמנעים מהמשקה הלבן מסיבות אחרות, אך זה הרבה יותר מספק, ולדעתנו גם טעים, להכין את המוצר הזה בבית. המתכון הבא אמנם דורש זמן ארוך בתנור, אך הוא מורכב מ-3 רכיבים בלבד ואחרי שתכינו אותו פעם אחת בעזרת מעט יוגורט קנוי, תוכלו להשתמש שוב ושוב בתחליף הטבעוני ונטול החלב הזה כדי להרכיב לעצמכם יוגורט סויה ביתי. 

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לבסיס יוגורט טבעוני ללא חלב מקור תמונה: veganblueberry.com
רכיבים למתכון ליוגורט טבעוני ללא חלב:
חלב סויה - 1 ליטר (טבעי בלבד - שמכיל רק מים ופולי סויה)
יוגורט סויה - 1 כף (ניתן להשתמש בקנוי ללא תוספות)
מלח - 2 כפיות (אפשר קצת יותר או פחות, לפי הטעם)
אופן הכנת המתכון ליוגורט טבעוני ללא חלב:
  1. חממו את חלב הסויה בסיר בינוני עד שיגיע לטמפרטורה של 45 מעלות ואז כבו את האש, הוסיפו מלח וערבבו בעדינות.
  2. הוסיפו לסיר גם את היוגורט וערבבו היטב.
  3. העבירו את התערובת לצנצנות זכוכית שניקיתם היטב עם מים רותחים וסבון. סגרו היטב ובינתיים חממו תנור ל-50 מעלות.
  4. לאחר שהוא החתמם, כבו את התנור והכניסו לתוכו את הכלים עם היוגורט. סגרו את התנור המכובה מבלי להתעכב הרבה והמתינו 6-12 שעות - עד שהחלב מתמצק וכבר אין מים בצנצנות למעט שכבה דקה של נוזל צלול.
  5. הוציאו את הצנצנות מהתנור והכניסו למקרר. לאחר מספר שעות בסיס היוגורט שלכם יהיה מוכן ותוכלו לנסות לשמור קצת ממנו בצד כדי להשתמש בו עבור הפעמים הבאות שתכינו את המתכון הזה.
טיפ השף:
ניתן לאכול את היוגורט עם כל תוספת אהובה כמו פירות וממתיקים שונים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: