header

עוגיות פירה חלביות שמתמוססות בפה

אוהבים פירה אבל לא רוצים להגיש אותו לשולחן בצורתו הרגילה, כעיסה מעוכה? מצאנו עבורכם מתכון מעולה שיקשט את השולחן שלכם! הכירו את עוגיות הפירה החלביות והמלוחות שיתמוססו בפה שלכם ושל האורחים שלכם. אנחנו ללא ספק מתכוונים להכין אותן כבר לארוחה הבאה שלנו, ואתם?

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
עוגיות פירה חלביות שמתמוססות בפה מקור תמונה: tasteofhome
רכיבים ל"עוגיות" תפוחי אדמה:
תפוחי אדמה - 1 ק"ג (קלופים וחתוכים לרבעים)
חלמונים - 3 (מביצים גדולות)
חלב - 3 כפות (רצוי דל שומן)
חמאה - 2 כפות (30 גרם)
מלח - 1 כפית
אגוז מוסקט - ⅛ כפית
ביצה - 1 (גדולה, טרופה קלות)
אופן הכנת ה"עוגיות" תפוחי אדמה:
  1. הניחו את תפוחי האדמה בסיר גדול וכסו אותם עם מים. הביאו את הסיר לכדי רתיחה, ואז הנמיכו את עוצמת הלהבה. כסו את הסיר ובשלו עד סף רתיחה למשך 15-20 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים. סננו את המים החוצה.
  2. ערבבו את תפוחי האדמה שבסיר על גבי להבה מאוד נמוכה למשך 1-2 דקות, ואז הסירו מהאש.
  3. חממו מראש תנור ל-220 מעלות.
  4. בקערה גדולה, מעכו את תפוחי האדמה – בעזרת מועך או מזלג.
  5. הוסיפו לקערה את החלמונים, החלב, החמאה, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט, וערבבו היטב.
  6. הכניסו את תערובת הפירה שקיבלתם לתוך מזלף או שקית עם קצה חד חתוך, וצרו 6 עוגיות ספירלה על גבי תבנית שמרופדת בנייר אפייה.
  7. הברישו את העוגיות הללו עם הביצה הטרופה, ואפו למשך 20-25 דקות או עד להשחמה.
  8. הגישו לשולחן ושיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: