header

מתכון לג׳חנון ללא גלוטן של השף אורי ארנולד

אמנם אפשר להכין ג'חנון ושלל מאכלים דומים ללא גלוטן בעזרת דפי אורז ותחליפים דומים, אך אם אתם שואלים את השף אורי ארנולד זה פשוט לא הדבר האמיתי. האם זה אומר שצריך להרים ידיים? ממש לא! בסרטון הבא השף ילמד אתכם איך להכין את הגרסה הטעימה שלו למאכל הזה, שגם חולי צליאק, רגישים לגלוטן ואנשים שלא אוכלים את חלבון החיטה הזה מסיבות כאלה ואחרות יכולים לאכול בהנאה. בעזרת ההדגמה והטיפים שהוא מספק אנחנו מאמינים שכל אחד יכול להכין את המתכון הזה כבר לקראת השבת הקרובה, אז גשו למטבח וקדימה לעבודה!

זמן הכנה: שעה
כמות סועדים: 8
רמת קושי: בינוני
רכיבים למתכון לג׳חנון ללא גלוטן :
קמח רב תכליתי ללא גלוטן - 500 גרם (עם אבקת אפייה)
סוכר חום - 3 כפות
מלח - כפית
מים - ½1 כוסות
חמאה מומסת - 100 גרם (עדיף סמנֵה - חמאה מזוקקת)
ביצים - לפי הצורך
שמן - לשטח אפייה ולמערוך
אופן הכנת המתכון לג׳חנון ללא גלוטן :
  1. ערבבו את הקמח בקערה עם סוכר, מלח ומים, עד שמתקבל בצק במרקם נוח שמזכיר פלסטלינה. הניחו בצד למשך כשעתיים.
  2. אחרי זמן ההמתנה, שמנו משטח עבודה ומערוך, חלקו את הבצק ל-8 והתחילו לרדד כל חתיכה על גבי נייר אפייה, כפי שמוצג בסרטון.
  3. מרחו בערך כפית של חמאה או סמנה על הבצק המרודד, קפלו אותו בעזרת נייר האפייה לצורת מלבן וגלגלו אותה.
  4. הכניסו את כל הג'חנונים המגולגלים לסיר מתאים עם תחתית מרופדת בשעועית יבשה ונייר אפייה בין השכבות אם יש צורך.
  5. אם תרצו, ניתן להכניס ביצים לסיר נוסף עם מים, ואת שני הסירים יש להכניס לתנור בחום של 120 מעלות למשך הלילה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: