header

מתכון לסיידיה – פילה עם אורז מתובל ובצל מקורמל

חובבי מנות דגים? אתם מוזמנים להכין מתכון נהדר שבטוח ישביע אתכם! הוא מגיע הישר מהמטבח הסורי שעשיר בתבלינים ובמטעמים, והמנה הזו אמנם תדרוש מכם מעט מאמץ – אבל ברגע שתטעמו אותה, אתם תבינו שהוא מאוד משתלם. מאחר שאנחנו חושבים שאתם ממש לא צריכים להתפשר במנות הדג שאתם מכינים, בטח אם הן מוגשות בארוחות – אתם מוזמנים לנסות את מנת הפילה הנהדרת הבאה, שנקראת סיידיה!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
מתכון לסיידיה – פילה עם אורז מתובל ובצל מקורמל מקור תמונה: syriancooking
רכיבים למתכון לסיידיה:
שמן זית - 6 כפות (מחולקות)
בצלים - 3 (גדולים, חתוכים לרצועות)
שיני שום - 6 (3 קצוצות ו-3 כתושות, מחולקות)
ג'ינג'ר - 1 כף (טרי או ½ כף ג'ינג'ר טחון)
זרעי כמון - 1 כף (או ½ כפית כמון טחון)
גרעיני הל - 1 כפית (סדוקים, או ½ כפית הל טחון)
קינמון - 1 מקל
פלפל שחור - לפי הטעם (מחולק)
זרעי ציפורן - 1 כפית (או ½ כפית ציפורן טחון)
מלח - 1 כפית ועוד לפי הטעם (מחולק)
כמון טחון - ½ כפית
כוסברה - 1 כפית
פפריקה - ½ כפית
פילה - 1 ק"ג (4 נתחי פילה)
אורז - 2 כוסות (גרגרים בינוניים או בסמטי, לאחר שהושרו במים חמימים למשך 30 דקות ויובשו)
צנוברים - 2 כפות (לא חובה)
אופן הכנת המתכון לסיידיה:
  1. חממו 3 כפות שמן בסיר וטגנו את הבצלים עד שהם מתקרמלים אך לא נשרפים. שמרו ⅓ מהבצלים בצד – תשתמשו בהם בסוף המתכון לקישוט.
  2. הוסיפו לסיר את השום הקצוץ וטגנו לדקה נוספת.
  3. שפכו לתוך הסיר 3 כוסות מים ובשלו על חום בינוני.
  4. הכניסו לבד גבינה את הג'ינג'ר, הכמון, ההל, הקינמון, הפלפל השחור והציפורן. קשרו היטב את הבד וטבלו אותו במים עם 1 כפית מלח. אם אין לכם בד גבינה, השתמשו בכל נרתיק קטן שיוכל לעזור לכם להשיג את טעם התבלינים.
  5. הוסיפו לסיר את ראש הדג והביאו לכדי רתיחה למשך 15 דקות.
  6. הוציאו מהסיר את התבלינים וראש הדג – שימו לב שכעת יהיה לציר שלכם צבע חום מהבצלים המקורמלים.
  7. העבירו את הבצלים למעבד מזון או בלנדר וטחנו אותם עד לקבלת מחית. העבירו את המחית המתקבלת לציר שבסיר.
  8. מרחו את נתחי הפילה בשיני השום הכתושות.
  9. ערבבו בקערה קטנה את הכמון הטחון, הפפריקה והכוסברה יחד עם מלח ופלפל לפי הטעם, ופזרו את התערובת על גבי נתחי הפילה. הכניסו את הנתחים למקרר ל-30 דקות.
  10. הוסיפו את האורז לסיר והביאו לכדי רתיחה. הורידו את עוצמת החום לנמוכה מאוד, כסו את הסיר ובשלו למשך 15-20 דקות – עד שהאורז מוכן. יתכן שתצטרכו להוסיף ¼ כוס מים במהלך הבישול.
  11. שפכו למחבת נפרדת את 3 כפות השמן הנותרות, ולאחר שהן מתחממות, טגנו את נתחי הפילה – 4 דקות לכל צד.
  12. העבירו את האורז לצלחת, הניחו מעל את נתחי הפילה וקשטו עם הבצל המקורמל שנותר לכם. אם אתם רוצים – אתם יכולים להוסיף גם צנוברים מעל. הגישו לשולחן, ושיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: