header

מתכון לאצבעות עוף פריכות בציפוי קינואה

אפילו שמדובר במאכל שאפשר למצוא כמעט בכל בית בישראל, עדיין השניצל הפשוט והאהוב יכול להיות מנה מפתיעה שתגרום לכל הסועדים, במיוחד לקטנים, ללקק את האצבעות. במתכון שלפניכם הסיבה להפתעה הזאת היא ציפוי קינואה ופירורי לחם מיוחד, שבעזרתו אפשר להכין אצבעות עוף עם טעם מפתיע ופריכות מדהימה. תהליך העבודה קל מאוד והתוצאה בהחלט שווה את הזמן, אז נסו זאת בעצמכם ותגישו לשולחן עוף בסגנון שאף אחד במשפחה שלכם כנראה עוד לא טעם!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לאצבעות עוף פריכות בציפוי קינואה מקור תמונה: food.com
רכיבים למתכון לעוף בציפוי קינואה:
חזה עוף - 900-1,000 גרם (חתוכים לרצועות או "אצבעות" עוף)
מלח - כפית
אבקת שום - 2 כפיות
פלפל שחור - 2 כפיות
פפריקה מתוקה - 2 כפיות
קינואה אדומה - 2 כוסות (מבושלת)
פירורי לחם - 1⁄2 כוס
שמן זית - 2 כפות
אופן הכנת המתכון לעוף בציפוי קינואה:
  1. פזרו את הקינואה באופן אחיד על יריעת נייר אלומינים גדולה ופזרו מעל את פירורי הלחם באופן אחיד. דחסו קלות את שני הרכיבים בעזרת קצות האצבעות שלכם עד שפירורי הלחם סופגים את הלחות מהקינואה.
  2. ערבבו את כל התבלינים היבשים ופזרו את התערובת באופן אחיד על כל חתיכות חזה העוף.
  3. העבירו את חלבוני הביצה לקערה שטוחה ורחבה.
  4. במחבת גדולה, חממו את שמן הזית על להבה גדולה. קחו חתיכה אחת מהעוף, טבלו בעדינות בקערת הביצה ואז העבירו למשטח הקינואה ופירורי הלחם. כסו היטב את העוף בתערובת והעבירו למחבת המחוממת.
  5. טגנו כל חתיכת עוף על חום בינוני למשך 5 דקות על כל צד, והעבירו אל כלי מרופד בנייר סופג כאשר הציפוי פריך וזהוב. חזרו על התהליך עם כל חתיכות העוף והוסיפו שמן לפי הצורך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: