header

מתכון לתירס מתוק ברוטב חלב ודבש

לרבים יש זכרונות נהדרים מזמנים שבהם אכלנו תירס טעים וטרי ישר מהקלח, ובעזרת המתכון הבא אפשר להכין שדרוג נפלא של המאכל הזה, לכבוד חג השבועות או בכלל. כדי להכין קלחי תירס ברוטב חלב ודבש מתקתק ועשיר לא צריך הרבה זמן וגם לא הרבה רכיבים, אז אל תפחדו להיכנס למטבח ולהתחיל להכין את המנה הנפלאה הזאת שילדים ומבוגרים כאחד ייהנו לאכול.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לתירס מתוק ברוטב חלב ודבש מקור תמונה: yummly.com
רכיבים לתירס ברוטב חלב ודבש:
קלחי תירס - 8-10 (קלופים ונקיים)
שמנת מתוקה - ½ כוס
חלב - כוס
חמאה - ½ כוס (כ-120 גרם, לא מלוחה)
דבש - 3 כפות
תערובת קייג'ון - כפית (לא חובה, קנוייה או לפי מתכון לתערובת תיבול)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פטרוזיליה - לקישוט, לפי הטעם (לא חובה)
אופן הכנת התירס ברוטב חלב ודבש:
  1. מלאו חצי סיר גדול במים והוסיפו לתוכו חלב, שמנת מתוקה, חמאה, דבש ותבלינים לפי העדפת הטעם שלכם.
  2. חממו את הסיר על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה והחלב חם, אך לא רותח.
  3. הוסיפו את קלחי התירס לסיר, לא חובה להכין את כולם באותו הזמן, והנמיכו את הלהבה לבינונית-נמוכה. בשלו למשך 7-12 דקות בהתאם לרמת הרכות הרצוייה של התירס וסובבו את הקלחים מפעם לפעם.
  4. הוציאו בזהירות את קלחי התירס והניחו אותם על צלחת הגשה כדי לקשט בקצת עלי פטרוזיליה ותוספת תיבול לפי הטעם.
  5. אחרי שהתירס קצת מתקרר ניתן להגיש לשולחן ולאכול בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: