header

מתכון לגולאש אירי עם בירה כהה

כמו כל תבשיל קדירה אחר, המתכון לגולאש האירי דורש המון סבלנות בגלל בישולו האיטי, אך שלא כמו בכל מתכון מסורתי אחר, כאן הבירה משחקת תפקיד מרכזי ומוסיפה גוון עמוק וריח נפלא שיהפוך את היום שלכם לשמח במיוחד. אז ממש לא משנה מה מזג האוויר עכשיו או אם חשבתם לבשל מנה אחרת, כדאי לכם מאוד לנסות את המתכון הבא!
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לגולאש אירי עם בירה כהה מקור תמונה: recipetineats
רכיבים לגולאש:
שמן זית - 2 כפות
בשר בקר לגולאש - ¼1 ק"ג (חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ)
מלח - ¾ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
שיני שום - 3 (כתושות)
בצלים - 2 (קצוצים)
נקניקיות קבנוס - 180 גרם (קצוצות)
קמח - 3 כפות
בירה כהה - 440 מ"ל (גינס, לף וכדומה)
רסק עגבניות - 4 כפות
ציר עוף - 3 כוסות (מתכון לציר עוף, או 3 כוסות מים עם 3 כפיות אבקת מרק עוף)
גזרים - 3 (קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ½1 ס"מ)
סלרי - 2 גבעולים (גדולים, חתוכים לחתיכות בגודל של 2 ס"מ)
טימין - 1 כפית (עלים מיובשים)
אופן הכנת הגולאש:
  1. המליחו ופלפלו את קוביות הבשר בקערה.
  2. חממו סיר גדול על אש גבוהה, צקו את השמן וטגנו בתוכו את קוביות הבשר מכל הכיוונים בקבוצות קטנות בכל פעם.
  3. הסירו את הבשר מהסיר והניחו בצד.
  4. בינתיים החזירו את הסיר לכיריים מעל ללהבה בינונית וצקו עוד מעט שמן, טגנו את השום והבצל יחדיו עד שהבצל נעשה שקוף, כ-3 דקות, ולאחר מכן הוסיפו את הקבנוס הקצוץ.
  5. בשלו עד שהבצל משחים, הוסיפו פנימה את הסלרי והגזר וערבבו היטב, ולאחר מכן הוסיפו גם את הקמח, וערבבו למשך דקה נוספת כדי שהקמח יתבשל היטב.
  6. מיזגו את הבירה על התערובת של הבצל והקבנוס, הוסיפו את רוטב העגבניות ואת ציר העוף. ערבבו היטב עד שהקמח נטמע בבירה והוסיפו לסיר את הטימין ואת עלי הדפנה.
  7. החזירו את הבשר אל תוך הסיר, כולל המיצים שנוצרו בקערה, עד לכיסוי כמעט מוחלט של הבשר.
  8. כסו את הסיר והביאו לרתיחה, הורידו את הטמפרטורה לנמוכה ביותר ובשלו כשעתיים לפחות או עד שהבשר נעשה רך ונימוח.
  9. הסירו את המכסה ובשלו עוד כ-30-45 דקות נוספות, הוציאו את עלי הדפנה והטימין, טעמו ושפרו טעמים על ידי הוספת מלח ופלפל לפי טעמכם.
  10. כאשר הרוטב צומצם דיו ונעשה מעט סמיך, הגישו את המנה לצד פירה או אורז.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.