maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקציצות זוקיני ונענע

מתכון מיוחד לקציצות זוקיני-נענע בניחו לימון שתממכרו אליו מנגיסה ראשונה. בתוספת של מעט חמאה ותבלינים, תקבלו את המאכל המושלם לארוחת הצהריים או אפילו לבוקר כשתרצו לפתוח אותה בצורה טעימה במיוחד.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות זוקיני ונענע מקור תמונה: alexandracooks
רכיבים לקציצות זוקיני:
זוקיני - 2 כוסות (מגורד גס)
תפוח אדמה - ½ כוס (מגורד גס)
מלח - לפי הטעם
קמח - קמצוץ
ביצה - 1
בצל ירוק - 1 כף (קצוץ)
עלי נענע - 1 כף (קצוצים)
גרידת לימון - מ-1 לימון
בצל - ¼ כוס (קצוץ)
פלפל שחור - לפי הטעם
חמאה - 1 כף
אופן הכנת הקציצות זוקיני:
  1. העבירו את הזוקיני ותפוחי האדמה המגורדים למסננת וסחטו היטב להוצאת הנוזלים. פזרו עליהם מלח, ערבבו והניחו כ-30 דקות להגרת הנוזלים.
  2. לאחר 30 הדקות סחטו מעט את הירקות במסננת להוצאת שארית הנוזלים והוציאו למגבת לייבוש סופי.
  3. ערבבו בקערה ביצה, נענע, גרידת לימון ובצל ירוק. הוסיפו מלח ופלפל לפי טעמכם. preperation מקור תמונה: alexandracooks
  4. הוסיפו לקערה את הבצל הקצוץ, תערובת הזוקיני ותפוחי האדמה וערבבו יחד (אם הבלילה נוזלית מידי, הוסיפו לה מעט קמח).
  5. הניחו מחבת על הכיריים וחממו על חום בינוני-גבוה. הוסיפו למחבת מעט חמאה והמיסו עד ליצירת קצף.
  6. קחו בעזרת כף חופן מבלילת הקציצות והניחו במחבת 3-4 יחידות. preperation מקור תמונה: alexandracooks
  7. טגנו את הקציצות עד שהן מקבלות גוון חום-זהוב, היפכו לצד השני וחיזרו על הפעולה עם יתר הבלילה.
  8. הוציאו את הקציצות מהמחבת, יבשו את שאריות השומן עם נייר סופג והגישו אותן חמות עם/בלי רוטב יוגורט.
טיפ השף:
למתכון בריא יותר ניתן לאפות את הקציצות בתנור על חום של 180 מעלות עד לגוון חום-זהוב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: