maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגת סולת-יוגורט

סולת משמשת לא רק להכנה של קוסקוס במטבח המרוקאי, אלא גם של קינוחים מגוונים וטעימים במיוחד. מתכון עוגת הסולת והיוגורט שלפניכם יאפשר לכם לסיים כל ארוחה בנימה מתוקה עם קינוח במרקם נפלא.

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת סולת-יוגורט מקור תמונה: nhamynhamy
רכיבים לעוגת סולת:
ביצים - 3 (גדולות)
יוגורט - 1 (מיכל קטן, לא מותק כ-110 מ"ל)
שמן צמחי - ½ כוס
סוכר - 1 כוס
קמח - 1 כוס
סולת - 1 כוס
אבקת סודה - 4 כפיות
מלח - ½ כפית
סוכר וניל - 2 שקיקים
אופן הכנת העוגת סולת:
  1. חממו את התנור ל-180 מעלות, ושמנו תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה רגילה עם מעט שמן.
  2. בקערה בינונית, ערבבו יחד יוגורט, שמן צמחי, סוכר וביצים. הוסיפו לקערה סוכר וניל, אבקת סודה, קמח, סולת ומלח וטרפו יחדיו.
  3. מזגו את התערובת לתבנית המשומנת והכניסו לתנור למשך 40-45 דקות, או עד שקיסם שתכניסו למרכז העוגה יצא יבש. הוציאו את העוגה מהתנור, הניחו לה להתקרר כ-10 דקות, חתכו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: