header

מתכון ללזניית ארטישוק, פלפלים וגבינות

גרסה חדשה לקלאסיקה האיטלקית המוכרת, שמשודרגת בתחתיות ארטישוק ורוטב שמנת ופטריות. מנה גבינתית ומבעבעת, יכולה לשמש כמנה עיקרית מעולה לשבועות.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללזניית ארטישוק, פלפלים וגבינות
רכיבים לרוטב שמנת-פטריות:
חמאה - ¼ כוס
שמנת מתוקה - 250 מ''ל (15% שומן)
שן שום - 1 (קלופה)
גבינת פרמז'ן - 1 כוס (מגורדת)
פטרוזיליה - ¼ כוס (קצוצה)
פטריות - 1 כוס (שמפיניון קצוצות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים ללזניה והמלית:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
שיני שום - 3 (טחונות)
פלפלים אדומים - 2 כוסות (קלויים)
בזיליקום - ¼ כוס
ארטישוק - 450 גר' (תחתיות מופשרות חלקית)
תרד - 280 גר' (מופשר חלקית)
פירורי לחם - 450 גר'
גבינת פרמז'ן - 3 כפות (מגורדת)
רוטב שמנת פטריות - 2 כוסות (מהרוטב שהכנו קודם)
אופן הכנת הרוטב שמנת-פטריות:
  1. טגנו בשמן זית את הפטריות יחד עם השום עד אשר הפטריות מתרככות.
  2. הוסיפו את החמאה ואת השמנת המתוקה, המשיכו לטגן ולבסוף הוסיפו את גבינת הפרמז'ן, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. בשלו עד שהרוטב מתעבה והסירו מהאש.
אופן הכנת הלזניה והמלית:
  1. חממו תנור ל-160° מעלות.
  2. בינתיים בסיר גדול עם מים רותחים בשלו את דפי הלזניה לפי הוראות היצרן, סננו והניחו בצד.
  3. במחבת גדולה חממו שמן זית והוסיפו את הבצל והשום, טגנו עד שהבצל יהפוך לשקוף.
  4. הוסיפו את הפלפלים, הארטישוק והתרד ובשלו במשך 3 דקות, הוסיפו את הבזיליקום והניחו בצד להתקרר.
  5. שמנו תבנית מרובעת בינונית (22X32) והניחו בה ⅓ מרוטב הפטריות ו-⅓ מתערובת הארטישוק והצמידו מעל שלושה מדפי הלזניה.
  6. הניחו מעל ⅓ מרוטב הפטריות ו-⅓ מתערובת הארטישוק וכך חוזר חלילה.
  7. מעל השכבה העליונה פזרו את פירורי הלחם וגבינת הפרמז'ן.
  8. כסו את התבנית בנייר כסף ואפו במשך 30 דקות. הסירו את נייר הכסף ואפו עד לצבע חום - זהוב. preperation
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.