maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למטבל צ'אטני שסק ובצל

הצ'אטני הנפלא הזה לוקח את השסק הטרי למחוזות אחרים ויכול להיות מושלם כמטבל לנאצ'וס ופסטלים של תפוחי אדמה, שיזכו לתוסף מתקתק וייחודי. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון  למטבל צ'אטני שסק ובצל מקור תמונה: food52
רכיבים למטבל צ'אטני שסק:
שמן - 1 כף
כמון - ½ כפית
זרעי חרדל - 1 כפית
אבקת קארי - 1 כפית
שסק - 10 יחידות (קלופות, מגולענות וחתוכות לגודל בינוני)
בצל - 1 (גדול, חתוך לקוביות בגודל בינוני)
שן שום - ½ (כתוש)
ג'ינג'ר - 1 כפית (טרי, מגורד)
פלפל צ'ילי - 1 (חתוך דק)
סוכר - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת המטבל צ'אטני שסק:
  1. חממו את השמן בסיר קטן והוסיפו את הכמון, זרעי החרדל והקארי, טגנו אותם יחד תוך כדי בחישה למשך כדקה.
  2. הוסיפו את הבצל והשום וטגנו אותם עד לריכוך.
  3. הוסיפו לסיר את חתיכות השסק יחד עם החומץ, הסוכר, פלפל הצ'ילי, הג'ינג'ר והמלח והביאו לרתיחה.
  4. כסו את הסיר ובשלו על להבה נמוכה-בינונית למשך כ-30 דקות, או עד להתאדות רוב הנוזלים וקבלת תערובת במרקם של סירופ.
  5. צננו את המטבל לטמפרטורת החדר והעשירו בעזרתו את החטיפים והכיסונים שלכם.
  6. ניתן לשמור את המטבל במקרר, ולאכול אותו קר או חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: