header

מתכון צ'יפס אספרגוס אפוי ובריא

צ'יפס הוא מעדן אמיתי, אך רבים חושבים שללא תפוחי אדמה (מקסימום בטטה) אי אפשר להכין אותו. המתכון המדהים הבא לצ'יפס אספרגוס אפוי, הוא גם בריא יותר, גם שונה ומיוחד וגם טעים בטירוף.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון צ'יפס אספרגוס אפוי ובריא
רכיבים לרוטב איולי:
שום - 1 ראש
שמן זית - מעט
מיונז - ¾ כוס
מיץ לימון - 2 כפיות (סחוט טרי)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לצ'יפס אספרגוס:
אספרגוס - ½ קג' (שטוף, ללא הקצה התחתון)
מיונז - 1 כפית
פירורי לחם - 2 כפות (או פנקו)
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה)
גבינת פרמז'ן - ½ כוס (מגורדת)
אופן הכנת רוטב איולי:
  1. קטמו את תחתית ראש השום, טפטפו כמה טיפות שמן זית ועטפו בנייר כסף.
  2. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-200° מעלות.
  3. לאחר 30 דקות הוציאו את השום, וקלפו החוצה את השיניים.
  4. הכניסו לקערה גדולה את המיונז, מיץ הלימון והשום. preperation
  5. ערבבו באמצעות מזלג תוך מעיכת השום פנימה.
  6. תבלו במעט מלח ופלפל וכסו את הקערה בניילון נצמד ושמרו במקרר עד להגשה.
אופן הכנת צ'יפס אספרגוס:
  1. הקציפו את הביצים עם כפית המיונז עד ליצירת תערובת אחידה.
  2. במגש או צלחת נפרדת ערבבו את פירורי הלחם עם גבינת הפרמז'ן. preperation
  3. טבלו כל גבעול אספרגוס בתערובת וצפו אותו בפירורי הלחם. הניחו את גבעולי האספרגוס בתבנית על גבי נייר אפיה במרחק של כ-2 ס"מ זה מזה.
  4. רססו את האספרגוס במעט שמן ואפו בתנור ב-190° מעלות לכ-15 דקות. preperation
  5. כעת נותר לכם רק להוציא את האיולי מהמקרר ולטרוף בהנאה את הצ'יפס הטעים והבריא שלכם. בתיאבון!
מקור: דנה להב
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.