maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

צ'יפס אספרגוס אפוי - מתכון מנצח!

על קצה המזלג - נשנושים וחטיפים

צ'יפס הוא מעדן אמיתי, אך רבים חושבים שללא לתפוחי אדמה (מקסימום בטטה) אי אפשר להכין אותו. המתכון המדהים הבא לצ'יפס אספרגוס אפוי, הוא גם בריא יותר, גם שונה ומיוחד וגם טעים בטירוף.

מתכון לאספרגוס אפוי

 

מרכיבים לאספרגוס:

  • חצי קילו אספרגוס שטוף, ללא הקצה התחתון
  • 3 חלבוני ביצה
  • כפית מיונז
  • 2 כפות פירורי לחם או פנקו
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • ספריי שמן

 

מרכיבים לאיולי:

  • ראש שום
  • מעט שמן זית
  • 3/4 כוס מיונז
  • 2 כפיות מיץ לימון טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
 

אופן הכנת האיולי:

נתחיל בבישול השום בתנור. כדי להוסיפו למטבל האיולי אם אתם קצרים בזמן תוכלו לוותר על השום הטרי ולהחליפו בשתיים-שלוש כפיות אבקת שום:

  • קטמו את תחתית ראש השום, טפטפו כמה טיפות שמן זית ועטפו בנייר כסף
  • הכניסו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
  • לאחר 30 דקות הוציאו את השום, וקלפו החוצה את השיניים

עכשיו, נכין את המטבל עצמו:

  • הכניסו לקערה גדולה את המיונז, מיץ הלימון והשום
  • ערבבו באמצעות מזלג תוך מעיכת השום פנימה
  • תבלו במעט מלח ופלפל
  • כסו את הקערה בניילון נצמד ושמרו במקרר עד להגשה
מתכון לאספרגוס אפוי
 

אופן הכנת האספרגוס

נמשיך בהכנת האספרגוס עצמו.

  • הקציפו את הביצים עם כפית המיונז עד ליצירת תערובת אחידה
  • במגש או צלחת נפרדת ערבבו את פירורי הלחם עם גבינת הפרמזן

מתכון לאספרגוס אפוי

  • טבלו כל גבעול אספרגוס בתערובת וצפו אותו בפירורי הלחם
  • הניחו את גבעולי האספרגוס בתבנית על גבי נייר אפיה במרחק של כ-2 ס"מ זה מזה
  • רססו את האספרגוס במעט שמן ואפו בתנור ב-190 מעלות לכ-15 דקות.

 

מתכון לאספרגוס אפוי
 

כעת נותר לכם רק להוציא את האיולי מהמקרר ולטרוף בהנאה את הצ'יפס הטעים והבריא שלכם. בתיאבון!

מתכון לאספרגוס אפוי
 
מקור: דנה להב
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: