maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקבב חומוס צמחוני במטבל יוגורט

קבב הוא בהחלט מאכל שאהוב על אנשים רבים, אך כמו רבים אחרים שעשויים מבשר אדום, כמות גדולה ממנו עלולה להזיק לבריאות. גרסת המתכון הבאה לקבבים, שמורכבים מחומוס, בהחלט מהווה תחליף ראוי ובריא למאכל האהוב, שכן הגרגירים הללו מכילים סיבים תזונתיים שמנקים את מערכת העיכול, חלבון חיוני למגוון תהליכים חשובים בגוף וגם מפחיתים דלקות.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקבב חומוס צמחוני במטבל יוגורט
רכיבים לקבב חומוס:
כוסברה - 1 כפית (זרעים)
כמון - 1 כפית (זרעים)
ג'ינג'ר - 1 (חתיכה בגודל אצבע, טרי וקצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
שמן זית - מעט
כוסברה - חופן (טרייה)
חומוס - 400 גר' (גרגירים מבושלים)
פירורי לחם - ½ כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים למטבל יוגורט:
נענע - 3 (עלים טריים)
מיץ לימון - 2 כפות
יוגורט - 4 כפות
אופן הכנת הקבב חומוס:
  1. קלו את גרגירי הכמון והכוסברה על מחבת קטנה במשך 2-3 דקות, הסירו מהאש וכתשו במעבד מזון או מכתש ועלי. preperation מקור תמונה: Amy G
  2. חממו מחבת בינונית והניחו עליה שום וג'ינג'ר כתושים. טגנו במשך 2-3 דקות או עד להזהבה. הוסיפו אותם לזרעי הכוסברה והכמון וטחנו הכל יחד.
  3. גרדו את הקישואים בעזרת פומפייה (מַגְרֶדֶת) לתוך קערה, סחטו מהם נוזלים לתוך הכיור והחזירו לקערה. הוסיפו לקערה מלח ופלפל וערבבו היטב.
  4. הכניסו לתוך מעבד מזון גרגירי חומוס, פירורי לחם, מלח, פלפל ואת עלי הכוסברה הטריים. הפעילו את מעבד המזון עד לקבלת תערובת אחידה, אך עם גושים. preperation
  5. העבירו את תערובת החומוס ממעבד המזון למשטח עבודה נקי וצרו ממנה 8 קבבים אחידים בגודלם. הניחו על תבנית והכניסו למקרר למשך 20 דקות.
  6. לאחר 20 דקות, חממו שמן על מחבת וטגנו את הקבבים עד שהם ישחימו מכל צדיהם.
אופן הכנת המטבל יוגורט:
  1. חצו את המלפפון לאורכו והסירו ממנו את הזרעים. פרסו אותו באופן דק.
  2. הכניסו את היוגורט לקערה קטנה והוסיפו לה את המלפפון, עלי הנענע, מיץ לימון ומלח ופלפל.
  3. הניחו את הקבבים על צלחת הגשה, זלפו עליהם את מטבל או היוגורט או הניחו אותו בקערה לצידם והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: