maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון להכנת עוגיות קינואה מפנקות!

מזונות על - כל הבריאות בצלחת

קינואה נחשבת לאחד המזונות המומלצים ביותר לבריאות הלב וכלי הדם, למניעת סוגים שונים של סרטן והקלה על מגרנות ואסתמה. אם עד היום היינו רגילים לצרוך אותה בסלט או כתוספת למנה עיקרית, כעת היא נכנסת לתנור!
למדו כיצד להכין עוגיות קינואה טעימות עם נגיעת קנמון ואגוז מוסקט, שיבולת שועל ושבבי שוקולד.

קינואה

מה צריך?

  • 2 כוסות קמח מחיטה מלאה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן טחונה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כוס חמאה מומסת
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס רסק תפוחים
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 1 כוס צימוקים
  • 2 וחצי כוסות שיבולת שועל
  • 1/2 כוס קינואה, מבושלת ומקוררת
  • 1 כוס שבבי שוקולד

מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית אפייה גדולה.

בקערה גדולה מערבבים: קמח, מלח, קנמון, ציפורן, אגוז מוסקט וסודה לשתייה.

במיקסר, מערבבים: חמאה וסוכר חום עד לקבלת תערובת חלקה (כ-3 דקות).

מוסיפים את הביצים ואת תמצית הוניל.

מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מכניסים את הצימוקים.

תוך כדי ערבול, מוסיפים באיטיות את החומרים היבשים למיקסר ומערבבים הכל יחד.

מוסיפים את שיבולת השועל, הקינואה ושבבי השוקולד.

בעזרת כף, יוצרים עיגולים על תבנית האפייה ומכניסים לתנור.

אופים במשך 12-14 דקות, או עד להזהבה קלה.

מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר על השיש.

מנשנשים בכיף!
 

 

מקור: סמדר בן טובים
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: