maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

בראוניס שוקולד וחמאת בוטנים!

בית המאפה של אמא - עוגות, לחמים ופשטידות

ביום יום, רובינו משתדלים להשגיח על תזונה נכונה ומבוקרת, עשירה בויטמינים ומינרלים חיוניים, אבל מדי פעם, באירועים מיוחדים, מגיע חטא קטן ומושלם שאי אפשר לעמוד בפניו - כזה הוא המתכון הבא! 

בראוניס שוקולד וחמאת בוטנים

מה צריך?

  • 1 ו-1/2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 6 כפות חמאה מרוככת
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2/3 כוס סוכר חום
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס

בראוניס שוקולד וחמאת בוטנים

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

משמנים תבנית מלבנית.

בקערה בינונית מערבבים: קמח, אבקת אפייה ומלח.

בראוניס שוקולד וחמאת בוטנים

במיקסר מערבבים את החמאה וחמאת הבוטנים עד לתערובת חלקה.

מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל - ומערבבים יחד.

בראוניס שוקולד וחמאת בוטנים

מוסיפים את החומרים היבשים למיקסר ומערבבים על עוצמה נמוכה.

מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים לתערובת אחידה.

מפזרים את הבלילה בתבנית ומכניסים לתנור.

אופים במשך 30-35 דקות, עד להזהבה קלה.

בראוניס שוקולד וחמאת בוטנים
 

עבור מי שרוצה להוסיף חטא על פשע: ציפוי שוקולד בוטנים עשיר!

מה צריך?

  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים
  • 1/2 כוס חמאה מרוככת
  • 2 כוסות סוכר
  • חלב

ממיסים את השוקולד במיקרוגל כ-30 שניות עד לתערובת חלקה.

בראוניס שוקולד וחמאת בוטנים

מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים.

בראוניס שוקולד וחמאת בוטנים
 

מניחים את הבלילה בצד.

במיקסר מערבבים את החמאה עד לתערובת חלקה.

מוסיפים את הסוכר ומערבבים יחד.

מוסיפים את השוקולד וחמאת הבוטנים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

ניתן להוסיף כפית חלב בהדרגה, לקבלת זיגוג קרמי יותר.

 

בראוניס שוקולד וחמאת בוטנים
 

כשעוגת הבראוניס מתקררת, מרחו את הציפוי מעל.

אפשר להשלים את המראה עם טביעות של המזלג...

בראוניס שוקולד וחמאת בוטנים

לפני החיתוך, ניתן לשים את הבראוניס במקרר למספר דקות, כדי שהציפוי לא יתקלקל כשפורסים את עוגת הבראוניס לקוביות...

בראוניס שוקולד וחמאת בוטנים

בהנאה!

 

מקור תמונות: Bakerlla

עריכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: