maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגת חמאת בוטנים קרה

חמאת בוטנים מעניקה מרקם נפלא לכל קינוח שבו משלבים אותה, בין אם הוא אפוי או צונן. במתכון הבא תלמדו כיצד לשלב את הרכיב הנפלא הזה בעוגה צוננת ומיוחדת שתוכלו לשמור במקרר, ולשלוף אותה בכל פעם שיגיעו אורחים שלא ציפיתם להם לצד כוס משקה חם וטעים.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת חמאת בוטנים קרה מקור תמונה: onceuponachef
רכיבים לעוגת חמאת בוטנים:
גבינת שמנת - 110 גר' (בטמפרטורת החדר)
חמאת בוטנים - 1 כוס (חלקה)
אבקת סוכר - 1 כוס
תמצית וניל - 2 כפות
מלח - קמצוץ
שמנת מתוקה - 2 כוסות (מוקצפת)
ביסקוויטים - 50 גר' (בטעם שוקולד)
אבקת קקאו - 1 כפית (לעיטור)
בוטנים - ¼ כוס (קלויים - לעיטור)
אופן הכנת העוגת חמאת בוטנים:
  1. רפדו תבנית בגודל 12*22 עם שתי שכבות של ניילון נצמד כך שהשוליים שלו יבלטו כלפיי חוץ.
  2. בקערת מיקסר, ערבלו יחד גבינת שמנת, חמאת בוטנים, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח לקבלת תערובת חלקה.
  3. הוסיפו ⅓ מהקצפת לתערובת חמאת הבוטנים וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. הוסיפו לקערה את יתרת הקצפת וקפלו בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  4. פזרו ⅔ מתערובת חמאת הבוטנים לתוך התבנית המרופדת והכניסו לתוכה את הביסקוויטים כך שיהיו מקבילים זה לזה. הוסיפו את יתרת התערובת מעל הביסקוויטים, פזרו אותה באופן אחיד וקפלו מעליה את שולי הניילון הנצמד.
  5. הכניסו את העוגה למקרר למשך הלילה, הוציאו אותה מהתבנית, הסירו את הניילון הנצמד, פזרו מעליה קקאו ובוטנים והגישו צונן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: