print header

3 בעיות שקשורות לגיל המעבר ושהרופא שלך עלול לפרש אחרת

קל לנו לזהות בעיות בריאותיות שכבר נתקלנו בהן בעבר, אך מגיע שלב בחיים שבו צצות בעיות חדשות שלא חווינו מעולם, וכמובן שזה סימן מדאיג שמצריך מאיתנו לגשת לרופא על מנת לברר מה קורה לגוף. הרופא יפרש את התסמינים ויעניק אבחנה, אך האם יתכן שיטעה? לפי סקר שנערך בקרב 1,200 נשים התגלה כי 1 מבין כל 3 משתתפות בגילאי 45-54 קיבלה אבחנה מסוימת מרופא לבעיה בריאותית עקב תסמינים שונים, אך לאחר מכן התגלה שהסיבה האמיתית הייתה גיל המעבר. זאת ועוד, 32% מהנשים טענו שלדעתן רופא המשפחה שלהן אינו בעל ידע מספק בנוגע לגיל המעבר. אכן לגיל המעבר יש תסמינים שיכולים להיות מבלבלים, אז אם אתן חושדות שקיבלתן אבחנה שגויה, אל תחששו לחפש חוות דעת שנייה ולפנות לרופא הנשים שלכן.
 

תסמינים של גיל המעבר שמבלבלים את רופא המשפחה

1. כאבי גב ומפרקים

40-70% מהנשים בגיל המעבר חוות כאבי מפרקים וכאבי גב. בעוד שניתן לשייך את התסמין הזה להזדקנות הכללית של הגוף, הירידה ברמות האסטרוגן יכולה להחריף דלקות, וזה משחק תפקיד משמעותי בכאבים שנשים חוות בגיל המעבר. עם זאת, הרופא לאו דווקא יקשר מיד בין התסמינים לבין הגורם האפשרי הזה, ויתכן שיחשוב שמדובר פשוט בכאבים שמגיעים עם הגיל.
תסמיני גיל המעבר שהרופא יכול לפספס: רופא בודק גב של אישה

2. דפיקות לב חזקות

המצב הזה נקרא בשפה הרפואית ״הלמת״, וכשהלב הולם חזק בבית החזה זה יכול להיות סימן לשינויים הורמונליים, לא רק בגיל המעבר אלא אפילו בהיריון. מחקר קטן שנערך בשנת 2013 הציע כי 28.7-46.9% מהנשים שבסביבות גיל המעבר או אחריו חוות הלמת. הרופא עם זאת עלול לפרש את התסמין הזה כסימן לבעיות במערכת הלב וכלי הדם או אולי כהפרעת חרדה. 

3. שינויים בריח הגוף

הזיעה שלנו מפיצה ריח לא נעים כשבאים איתה במגע חיידקים, אך גם שינויים הורמונליים יכולים לגרום לריח גוף שונה ממה שאנחנו ואחרים רגילים אליו. הרופא יוכל לשייך את התסמין הזה לבעיה בכליות או תנגודת לאינסולין, כשגם שינויים בתזונה יכולים לגרום לריח גוף משתנה, אולם הבדיקות כולן יעידו שהגוף שלכן בסדר גמור, ושזה למעשה עוד סימן לגיל המעבר.

איך להימנע מאבחנה שגויה?

כדי שתוכלו להיות בטוחות שתקבלו אבחנה נכונה לתסמינים של גיל המעבר, בין אם אלו התסמינים שציינו ובין אם אלו תסמינים אחרים, עליכן לפנות לרופא שמבין את התהליך הזה וידע כיצד ללוות אתכן לאורכו. אם אתן חושדות שהתסמינים מעידים על גיל המעבר, פנו לרופא נשים וקבלו גם את חוות הדעת שלו. מומלץ מאוד לרשום לעצמכן על פתק כל תסמין שאתן מבחינות בו וששונה לפתע בגופכן, גם אם הוא נראה לכן לא מהותי. כשהרופא יראה את כולם ביחד הוא יוכל לספק לכן חוות דעת מדויקת ונכונה יותר, כך שתוכלו להתחיל לקבל את הטיפול שגופכן זקוק לו. 
תסמיני גיל המעבר שהרופא יכול לפספס: רופא

איך מטפלים בתסמיני גיל המעבר?

אי אפשר ״לרפא״ את גיל המעבר או לטפל בגוף באופן שיעלים לחלוטין את התסמינים, אך אפשר להפחית אותם ולהקל על הגוף בתקופה זו בשלל דרכים:
  • טיפול הורמונלי: הטיפול הזה מסייע לאזן את רמות האסטרוגן ו/או פרוגסטרון. שינוי שכזה יכול לסייע להפחית את גלי החום, הזעות הלילה והיובש בנרתיק, אך לצידו עלולה להופיע סכנה של הגברת הסיכוי לסרטן השד, קרישים בדם ושבץ. הבחירה בטיפול זה צריכה להיעשות יחד עם רופא ועליכן לשקול את התועלות והסיכונים לפי המקרה הספציפי שלכן.
  • פתרונות טבעיים: גיל המעבר הוא תהליך טבעי לחלוטין, וכך יכולה להיות גם דרך הטיפול בו. לחצו כאן כדי להכיר תסמינים נוספים של גיל המעבר ואת דרכי הטיפול הטבעיות המומלצות להם. 
  • יוגה: מחקרים הראו שיוגה מסוגלת להפחית את חומרתם של כמה מתסמיני גיל המעבר, כשביכולתה להפחית את גלי החום, להגביר את החשק המיני ולשפר את מצב הרוח. לחצו כאן כדי להכיר 6 תרגילים מומלצים שיסייעו לכן להתמודד עם גיל המעבר באופן בריא – לגוף ולנפש.
 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.