header

מתכון להמבורגר סלמון בציפוי שומשום עם רוטב יוגורט

דג הסלמון מכיל כמות גבוהה של חלבון ואומגה 3 יחד עם מעט, שומן ולכן מומלץ לצרוך אותו כתחליף לבשר מעובד ובכלל. דרך נהדרת להגיש את דג הסלמון היא כקציצת המבורגר, כך שגם ילדים שנרתעים מדגים בצורתם המקורית יוכלו ליהנות מאוכל מזין וטעים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון להמבורגר סלמון בציפוי שומשום עם רוטב יוגורט
רכיבים להמבורגר סלמון:
סלמון - 450 גר' (פילה טרי, נטול עור וחתוך לקוביות)
עלי בייבי תרד - 2 כוסות (קצוצים)
פירורי לחם יפניים - ¼ כוס (פנקו)
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי)
ג'ינג'ר - 1 כף (טרי ומגורד)
שומשום - ¼ כוס (קלוי)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
יוגורט יווני - ½ כוס (ללא שומן)
שמיר - 2 כפות (טרי, קצוץ דק)
שום - ½ כפית (טחון)
שמן זית - מעט (לטיגון)
לחמניות - 4 (מחיטה מלאה)
אופן הכנת ההמבורגר סלמון:
  1. ערבבו בקערה גדולה את הסלמון, עלי התרד, פירורי הלחם, כפית מיץ הלימון, הג'ינג'ר, רוטב הסויה, כפית זרעי השומשום, המלח והפלפל. הכינו מהתערובת 4 קציצות.
  2. פזרו על צלחת את זרעי השומשום הנותרים וטבלו בהם את הקציצות.
  3. ערבבו בקערה קטנה את היוגורט, השמיר, השום וכפית מיץ הלימון.
  4. חממו מחבת גריל עם שמן על אש בינונית. בשלו את הקציצות על חום בינוני במשך 4-3 דקות או עד שיקבלו גוון חום מוזהב, חזרו על כך גם בצדן השני. preperation
  5. חממו את הלחמניות (חתוכות לשני חלקים) על מחבת הגריל עד שיזהיבו.
  6. הכניסו את הקציצות אל תוך הלחמניות מחיטה מלאה, הוסיפו שתי כפיות רוטב יוגורט על כל מנה והגישו.
מקור: וונדי.ק
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.