header

מתכון לעוגיות צ'יה עם חמאת בוטנים ושיבולת שועל

אם מעולם לא חשבתם שזרעי צ'יה יכולים להשתלב בעוגיות חמאתיות, הגיע הזמן להתנסות בקינוח מפתיע ומתוק! מעבר לעובדה שמדובר בעוגיות נהדרות עם טעם נפלא, המתכון הבא יעזור לכם להכין קינוח בריא שעשיר בסיבים, חלבון, אומגה 3 וחומצות שומן שיסייעו לכם לשרוף שומנים ולהישאר שבעים.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות צ'יה עם חמאת בוטנים ושיבולת שועל
רכיבים לעוגיות:
חמאה - ½ כוס (ללא מלח, מרוככת)
סירופ מייפל - ½ כוס+ 3 כפות
חמאת בוטנים - ½ כוס
תמצית וניל - ½ כפית
שיבולת שועל - ½2 כוסות
מלח ים - ½ כפית
אבקת אפייה - ½ כפית
זרעי צ'יה - 2 כפות
בוטנים - ⅔ כוס (קלויים, ממולחים וקצוצים גס)
אופן הכנת העוגיות:
  1. חממו את התנור מראש ל-190 מעלות.
  2. הכניסו לקערה גדולה חמאה, ½ כוס סירופ מייפל וביצים, וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו תוך כדי ערבוב חמאת בוטנים ותמצית וניל. כעת, פזרו שיבולת שועל באופן שווה על הרכיבים הרטובים, ובצעו את אותה הפעולה עם המלח, אבקת האפייה, זרעי הצ'יה והבוטנים. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. preperation
  3. באמצעות כף גלידה (או כף רגילה) הניחו כפיות מהתערובת על גבי שתי תבניות אפייה שמרופדות בנייר אפייה.
  4. הכניסו את התבניות לתנור ואפו במשך 15 דקות. לאחר מכן הוציאו בזהירות את התבניות מהתנור, וכוונו את התנור למצב גריל.
  5. הברישו סירופ מייפל על כל עוגייה, החזירו תבנית עוגיות אחת לתנור, אפו במשך דקה, או עד שהעוגיות יזהיבו מעט, ועשו זאת שוב עם תבנית העוגיות השנייה.
  6. הניחו לעוגיות להתקרר מעט והגישו.
מקור: רחל ה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.