header

מתכון למוס שוקולד עם שמן זית

מוס שוקולד הוא קינוח קלאסי עם גרסאות רבות, שחלקן הגדול הן קלות להכנה אך עדיין מספקות טעם נהדר והנאה גדולה. במתכון שלפניכם המנה האחרונה האהובה הזאת מקבלת שדרוג של "מרכיב סודי" שכבר שנים רבות מופיע ביותר ויותר קינוחים - שמן זית. אם מעולם לא ניסיתם את השילוב הזה אל תמהרו לבטל אותו, כי הוא יוצר טעם עמוק ועשיר, שמתאים במיוחד לאנשים שלא אוהבים קינוחים מתוקים מדי. אז בפעם הבאה שאתם רוצים להפתיע את בלוטות הטעם או את האורחים שלכם, הכינו את המתכון הבא ולא תתאכזבו!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון למוס שוקולד עם שמן זית מקור תמונה: food52.com
רכיבים למוס שוקולד עם שמן זית:
שוקולד - 170 גרם (רצוי 70% קקאו ומעלה, קצוץ)
קוניאק - 2 כפות (ניתן להמיר בארמניאק או ליקר אייריש קרים)
משקה קפה חזק - 2 כפות (קפה רגיל או אספרסו)
ביצים - 4 (גדולות, חלבון וחלמון מופרדים)
שמן זית - ½ כוס
סוכר - 2-3 כפות (בהתאם לטעם)
מלח ים - קמצוץ
אופן הכנת מוס שוקולד עם שמן זית:
  1. הרתיחו מים בסיר גדול והניחו עליו קערה חסינה לחום - הקפידו שהקערה לא תיגע במים.
  2. הכניסו לקערה את השוקולד, הליקר הנבחר ואת 2 כפות הקפה או המשקה הדומה שבחרתם. ערבבו מדי פעם באיטיות עד שהשוקולד נמס ומקבל מרקם חלק.
  3. הוסיפו קמצוץ מלח לתערובת המוס, ערבבו והורידו את הקערה מהסיר.
  4. הוסיפו את חלמוני הביצים שהפרדתם מראש לקערה אחד-אחד וערבבו אחרי כל הוספה בעזרת כף עץ או מיקסר ידני על מהירות נמוכה. לאחר מכן הוסיפו את שמן הזית וערבבו שוב.
  5. ערבבו בקערה נפרדת את חלבוני הביצה עם הסוכר בעזרת מיקסר ידני עד שהתערובת מתייצבת וניתן ליצור ממנה "נטיפים".
  6. קפלו בעזרת כף עץ את חלבוני הביצה לתוך הקערה עם השוקולד, רבע כמות בכל פעם, והקפידו להגיע להטמעה מלאה לפני שאתם מוסיפים עוד.
  7. העבירו לכלי הגשה גדול או קעריות אישיות, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך כשעה.
טיפ השף:
מומלץ להגיש עם תוספת של קצפת ופירות כמו תותים, תפוזים, דובדבנים וכדומה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.