מנת מקרוני עם גבינה או בשמה הנפוץ "מק אנד צ'יז" היא מנה אמריקאית פופולארית של פסטה מבושלת עם רוטב גבינות. לעיתים המנה הנהדרת מכילה גם ירקות או פירורי לחם. לאחר הבישול על הגז אפשר להכניס כמו במתכון הבא את המקרוני לתנור כדי לתת מכת חום ולהעניק לו שדרוג בדמות של פריכות נהדרת, או שאפשר גם לבשל על הגז ולהגיש, לבחירכתם.
אם החלטתם ללכת על הדרך המשודרגת, רגע לפני הכניסה לתנור פזרו מעל פירורי לחם או פנקו, גבינת צ'דר ומעט חמאה מומסת (לא חובה), תוספות אלו יעניק לכם פריכות כפולה.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מק אנד צ'יז:
פסטה: מומלץ להשתמש בפסטה קצרה חלולה, אפשר כמובן להשתמש בספגטי אך פחות מומלץ. כדאי לבשל את הפסטה עד דרגת אל דנטה (כאשר הפסטה מעט קשה ומוצקה, ולא רכה), אחרת היא תמשיך להתבשל בנוזלים החלביים בישול יתר יגרום לה להיות עיסתית ולא מהנה לאכילה.
חלב: אפשר להחליף את 2 כוסות החלב בכוס חלב וכוס שמנת מתוקה.
צ'דר: את גבינת הצד'ר אפשר להחליף בגבינת קשקבל/גאודה/מוצרלה/צהובה, או לערבב כמה סוגים יחד.
קמח: את הקמח ניתן להמיר בקורנפלור.
אפייה בתנור: כדי לא "לשרוף" את המקרוני מעל, מומלץ לכסות עם נייר כסף, ולא לחמם את התנור על חום גבוה מדי.
הפיכת המתכון ללא גלוטן: אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן ואת הפסטה בפסטה ללא גלוטן.
הפכית המתכון לטבעוני: אפשר להחליף את החלב בחלב ללא לקטוז, ואת הגבינה בגבינת קשיו.
להעשרת הטעם: אפשר להוסיף כפית אגוז מוסקט, שום כתוש, חלמונים.
אחסון: ניתן לשמור במקרר בקופסה אטומה עד ארבע ימים, ובהקפאה עד שלושה חודשים, לחימום חוזר הכניסו את המק אנד צ'יז לתנור.