header

מתכון לבורקס גבינה

דמיינו את הרגע הזה שהבורקס נאפה בתנור, הבצק לאט לאט תופח מקבל גוון זהוב, הגבינה בפנים מבעבעת, הריח הממכר משתלט על כל הבית, ואתם מוצאים את עצמכם מחכים בקוצר רוח לתבנית שתצא כבר מהתנור, ולביס הראשון...

המאפה הנהדר הגיע אלינו בזכות יהודי ספרד שהביאו אותו מטורקיה. הבורקס הישראלי עשוי בדרך כלל מבצק עלים, הוא יכול להיות משולש, מרובע, סהרון או בצורות אחרות ובארץ נהוג להכין אותו בצורת משולש מטעמי כשרות וכדי שיהיה אפשר להבחין בקלות מתי הוא חלבי ומתי פרווה. אך כאשר אתם מכינים אותו בבית לבד או עם הילדים, אין שום בלבול - רק טעם נהדר!

מתכון לבורקס גבינה: בורקסים

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים בורקס גבינה:

הבצק: מומלץ להפשיר במשך הלילה במקרר את הבצק, כדי שיהיה קל ונוח לעבוד איתו, ניתן לרכוש ברשתות השיווק בצק שלם, או ריבועי בצק חתוכים.

המילוי: שילוב גבינה קשה מלוחה: בולגרית/ פטה/ חמד, גבינה רכה: קוטג'/ ריקוטה/ גבינה לבנה, ביחד עם גבינה מגורדת: צהובה/ פרמז'ן/ קצ'קבל/ מוצרלה. זהו השילוב המומלץ והמושלם שייתן את הטעם המיוחד והעמוק. אם המילוי נראה לכם נוזלי אפשר להוסיף לתערובת כף קונפלור ליציבות, רק אל תשכחו לערבב היטב, כדי שיטמע כראוי בתערובת הגבינות.

הביצה והמילוי: רצוי להוסיף ביצה שתסייע בייצוב התערובת, אבל כמובן שלא חייב. אפשר להוסיף לתערובת הגבינות תרד קצוץ, זיתים, אורגנו, טימין, בזיליקום, עגבניות מיובשות, בצל ירוק קצוץ...

אפייה: בחום גבוה ולאחר שחיממנו היטב את התנור לפני הכנסת התבנית.

הפיכת המתכון לטבעוני: מוותרים על הביצה בבלילה ומעל הבצק, ומחליפים את הגבינות בגבינות טבעוניות, או בטופו רך/ מגורר מעורבב עם גבינות טבעוניות.

 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות יחידות: 14
רמת קושי: קל
מתכון לבורקס גבינה
רכיבים למילוי:
גבינה בולגרית - 200 גרם (או גבינה לבנה קשה ומלוחה אחרת )
גבינת קוטג' - גביע שלם (או גבינה לבנה )
גבינה צהובה - 150 גרם (מגורדת )
פלפל שחור - קורט
רכיבים לבורקס:
בצק עלים - חבילה ,600 גרם
ביצה - 1 (טרופה, למריחה מעל)
שומשום - לפי הצורך (לפיזור מעל )
אופן הכנת המילוי:
  1. בקערה מפוררים את הגבינה הבולגרית, מגרדים את הגבינה הצהובה ומוסיפים את גבינת הקוטג'.
  2. טורפים ביצה אחת ומוסיפים לקערה, מפלפלים מעט ומערבבים היטב. preperation
אופן הכנת הבורקס:
  1. מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן.
  2. מקמחים מעט משטח עבודה ופורסים עליו את הבצק, אם צריך מרדדים, ואם לא עוברים לשלב הבא.
  3. חותכים ריבועים שווים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה מאוד. preperation
  4. מניחים במרכז כל ריבוע כפית או שתיים מהמילוי, סוגרים למשולש ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג לסגירה הדוקה.
  5. מעבירים את המשולשים לתבנית עם נייר אפייה, עם מעט רווחים כדי שיהיה להם מספיק מקום לתפוח.
  6. טורפים ביצה בקערית ומברישים מעל.
  7. מפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, ואופים 15-20 דקות, עד שהבורקסים מקבלים גוון זהוב.
  8. מגישים חם עם ביצה קשה וסלט ירקות טרי.
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף לתערובת הגבינות כפית זעתר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: