header

מתכון לטוסט וולשי

אין יותר ישראלי מלקחת שתי פרוסות של לחם לבן, לשים בתוכן גבינה, לחמם ולהתענג על טוסט מפנק לארוחת הבוקר או הערב. אך היום, אנחנו רוצים לשדרג לכם את החוויה עם גרסה מיוחדת במינה למנה הפשוטה והאהובה הזו, שהגיעה אלינו היישר ממדינת ויילס שבאי הבריטי - הכירו את הטוסט הוולשי, תענוג של גבינת צ'דר חמה ונימוחה, עם מעט בירה על לחם קלוי ופריך במיוחד. את התוספות הבריטיות הקלאסיות למנה הזו שמוצעות במתכון שלפניכם - דוגמת חרדל ורוטב ווסטרשייר - תוכלו להחליף או להוסיף להן על פי טעמכם, אך את שיטת ההכנה השאירו דומה. 
זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 3
רמת קושי: קל
רכיבים לטוסט וולשי:
לחם לבן - 6 פרוסות
חמאה - 2 כפות
גבינת צ'דר - ½2 כוסות (מגורדת)
בירה - ⅓ כוס (75 מ"ל)
חרדל - 1 כפית
אופן הכנת טוסט וולשי:
  1. קחו 3 מפרוסות הלחם שלכם וחתכו החוצה את החלק הפנימי והלבן שלהן באמצעות סכין, השאירו רק את ה"מסגרת" של החלק החיצוני (הקשה).
  2. פרסו בצורת שתי וערב את החלק הלבן של הפרוסות שחתכם לריבועים קטנים והכניסו אותם לקלייה קלה וקצרה של כמה דקות בתנור או בטוסטר אובן, עד להזהבה.
  3. הניחו מחבת על להבה בינונית-נמוכה והמיסו את החמאה. לאחר מכן, הוסיפו את הגבינה וערבבו עד שהיא נמסה.
  4. הוסיפו את הבירה בפעימות, תוך כדי ערבוב. לפני כל פעימה ודאו שהבירה נספגה היטב בגבינה.
  5. הוסיפו חרדל ורוטב ווסטרשייר, ערבבו ומיד לאחר מכן הסירו את המחבת מהכיריים.
  6. הניחו את אחת מן המסגרות של פרוסת לחם שיצרתם על גבי פרוסת לחם שלמה ופזרו על גבי הפרוסה השלמה ובתוך המסגרת כמה ריבועי לחם קלויים.
  7. צקו את תערובת הגבינה החמה מעל וקשטו עם עוד כמה ריבועי לחם קלויים. חזרו על הפעולות עם שתי הפרוסות השלמות ושתי הפרוסות החתוכות הנוספות.
  8. הכניסו את הטוסטים לתנור לקלייה נוספת של 1-2 דקות, עד לקבלת גוון חום-זהוב של הלחם והגבינה - העבירו לצלחות ואכלו בתאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: לחם , גבינת צ'דר , טוסט , בירה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.