אין ספק שמנה שמוגשת בתוך "קערת" לחם פריך היא דבר שמושך את העין ואת הלב ומגרה היטב את בלוטות הטעם של רבים מאיתנו. אז אם אתם בדיוק כמונו ומתקשים לסרב למנה שמוגשת בצורה כזו, אנחנו מזמינים אתכם להכיר את המתכון הנהדר שלנו שיפלס את דרכו בבטחה אל ליבכם - קערת לחם עם מטבל ארטישוק ותרד מוקרם ועשיר שיעשה לכם ולמשפחתכם טעים בפה.
רכיבים למטבל ארטישוק ותרד בתוך קערת לחם:
אופן הכנת מטבל ארטישוק ותרד בתוך קערת לחם:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
חתכו באמצעות סכין את חלקה העליון של כיכר הלחם, ובעזרת היד הוציאו את מרבית החלק הפנימי, תוך כדי שאתם משאירים שכבה של כ-2.5 ס"מ בדפנות.
-
קרעו את החלק העליון ("המכסה") של הלחם שחתכתם לחתיכות קטנות-בינוניות, הניחו אותן על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, זלפו מעליהן 3 כפות שמן זית, תבלו עם מלח ופלפל שחור וערבבו. את 2 כפות השמן הנותרות מרחו על חלקה הפנימי של כיכר הלחם.
-
הכניסו את כיכר הלחם והחתיכות לאפייה, עד לקבלת גוון זהוב של הכיכר וגוון חום של החתיכות, 25-30 דקות. לאחר מכן הניחו להם להתקרר בחוץ.
-
הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית והמיסו בתוכה את החמאה. הוסיפו את השום ובשלו אותו תוך כדי ערבוב תמידי מבלי שישחים, במשך דקה אחת.
-
הוסיפו את לבבות הארטישוק והמלח והמשיכו לבשל ולערבב היטב, עד שהחמאה מכסה באופן מלא את הארטישוק, 1-2 דקות.
-
הוסיפו תרד ומלח והמשיכו לבשל תוך ערבוב תמידי, עד להצטמקות התרד והתאדות רוב הנוזלים (זה בסדר אם נשארו מעט בתחתית), 7-8 דקות.
-
הוסיפו את גבינת השמנת, בשלו וערבבו בהתמדה עד שהיא נמסה. לאחר מכן הוסיפו את הפרמז'ן ו-1 כפית פלפל שחור, ערבבו עד לקבלת מרקם קרמי. טעמו ותבלו עוד עם מלח ופלפל לפי הטעם.
-
צקו את מטבל הארטישוק והתרד אל תוך קערת הלחם. אם נשאר עודף, ניתן להגיש כמטבל בצד ולאכול יחד עם חתיכות הלחם האפויות.
-
קשטו עם פרמז'ן ומעט פלפל שחור מעל המטבל החם. הגישו למרכז השולחן לצד חתיכות הלחם האפויות - ואכלו בתיאבון!