header

מתכון למטבל ארטישוק ותרד בתוך קערת לחם

אין ספק שמנה שמוגשת בתוך "קערת" לחם פריך היא דבר שמושך את העין ואת הלב ומגרה היטב את בלוטות הטעם של רבים מאיתנו. אז אם אתם בדיוק כמונו ומתקשים לסרב למנה שמוגשת בצורה כזו, אנחנו מזמינים אתכם להכיר את המתכון הנהדר שלנו שיפלס את דרכו בבטחה אל ליבכם - קערת לחם עם מטבל ארטישוק ותרד מוקרם ועשיר שיעשה לכם ולמשפחתכם טעים בפה.
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
מתכון למטבל ארטישוק ותרד בתוך קערת לחם מקור תמונה: bonappetit.com
רכיבים למטבל ארטישוק ותרד בתוך קערת לחם:
כיכר לחם עגולה - 1 (ממחמצת שאור או אחר לטעמכם, בקוטר 25 ס"מ)
מלח גס - ½1 כפות (ועוד לתיבול)
חמאה - 4 כפות (לא ממולחת)
שיני שום - 6 (כתושות)
לבבות ארטישוק - 450-500 גרם (חתוכים לרבעים, בהכנה ביתית או משומרים ללא הנוזלים)
עלי תרד בייבי - 280 גרם (טריים או מופשרים מהקפאה)
גבינת שמנת - 450 גרם (בלוק חתוך לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ או גבינת שמנת למריחה)
גבינת פרמז'ן - 100 גרם (1 כוס, מגורדת, ועוד קצת להגשה)
פלפל שחור - 1 כפית (טחון טרי, ועוד לפי הטעם)
אופן הכנת מטבל ארטישוק ותרד בתוך קערת לחם:
  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. חתכו באמצעות סכין את חלקה העליון של כיכר הלחם, ובעזרת היד הוציאו את מרבית החלק הפנימי, תוך כדי שאתם משאירים שכבה של כ-2.5 ס"מ בדפנות.
  3. קרעו את החלק העליון ("המכסה") של הלחם שחתכתם לחתיכות קטנות-בינוניות, הניחו אותן על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, זלפו מעליהן 3 כפות שמן זית, תבלו עם מלח ופלפל שחור וערבבו. את 2 כפות השמן הנותרות מרחו על חלקה הפנימי של כיכר הלחם.
  4. הכניסו את כיכר הלחם והחתיכות לאפייה, עד לקבלת גוון זהוב של הכיכר וגוון חום של החתיכות, 25-30 דקות. לאחר מכן הניחו להם להתקרר בחוץ.
  5. הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית והמיסו בתוכה את החמאה. הוסיפו את השום ובשלו אותו תוך כדי ערבוב תמידי מבלי שישחים, במשך דקה אחת.
  6. הוסיפו את לבבות הארטישוק והמלח והמשיכו לבשל ולערבב היטב, עד שהחמאה מכסה באופן מלא את הארטישוק, 1-2 דקות.
  7. הוסיפו תרד ומלח והמשיכו לבשל תוך ערבוב תמידי, עד להצטמקות התרד והתאדות רוב הנוזלים (זה בסדר אם נשארו מעט בתחתית), 7-8 דקות.
  8. הוסיפו את גבינת השמנת, בשלו וערבבו בהתמדה עד שהיא נמסה. לאחר מכן הוסיפו את הפרמז'ן ו-1 כפית פלפל שחור, ערבבו עד לקבלת מרקם קרמי. טעמו ותבלו עוד עם מלח ופלפל לפי הטעם.
  9. צקו את מטבל הארטישוק והתרד אל תוך קערת הלחם. אם נשאר עודף, ניתן להגיש כמטבל בצד ולאכול יחד עם חתיכות הלחם האפויות.
  10. קשטו עם פרמז'ן ומעט פלפל שחור מעל המטבל החם. הגישו למרכז השולחן לצד חתיכות הלחם האפויות - ואכלו בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: לחם , תרד , גבינת שמנת , ארטישוק
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: