header

מתכון לתבשיל קארי בטטה עם ג'ינג'ר וחמאת בוטנים

אם אתם רוצים לפנק את עצמכם ואת בני ביתכם בתבשיל טבעוני מתובל היטב המכיל שפע רכיבים בריאים וטעמים נהדרים – נסו את תבשיל הקארי הבא. הוא מאגד בתוכו לא רק פרוסות בטטה מתקתקות וטעימות, אלא גם חמאת בוטנים, עלי תרד וצמחי תבלין גדושי טעם שיעשו לכם חגיגה בפה!

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל קארי בטטה עם ג'ינג'ר וחמאת בוטנים מקור תמונה: delicious.
רכיבים למתכון לתבשיל קארי עם בטטה:
בצל סגול גדול - 1 (קצוץ)
צ'ילי אדום - 1 ( ללא הגרעינים, קצוץ דק)
שורש ג'ינג'ר - 1 (באורך של בוהן, קצוץ דק)
שמן זית - לטיגון
כמון - 1 כפית
גראם מסאלה - 1 כפית (תערובת קנויה או עשויה על פי המתכון הבא)
כורכום - 1 כפית
קינמון - ½ כפית
בטטות - 2-3 (600 גרם, עם הקליפה, חתוכות בגסות לפרוסות בעובי 3 ס"מ)
ציר ירקות - 500 מ"ל
חמאת בוטנים טבעית - 1 כף גדושה
עלי תרד בייבי - 4 חופנים
מלח - קורט
אופן הכנת המתכון לתבשיל קארי עם בטטה:
  1. הכניסו למחבת גדולה עם תחתית עבה את הבצל, השום, הפלפל צ'ילי והג'ינג'ר וטגנו אותם עם מעט שמן וקורט מלח על להבה בינונית למשך 10 דקות עד שהם מתרככים.
  2. הוסיפו למחבת את הכמון, הכוסברה, הגראם מסאלה, הכורכום והקינמון, והמשיכו בטיגון למשך 2-3 דקות נוספות עד שהם מתחילים להפיץ ריח.
  3. הוסיפו את פרוסות הבטטה ומספיק מציר הירקות כדי לכסות לפחות כ-⅔ מתכולת המחבת. בשלו על להבה בינונית למשך 30-45 דקות, תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות, עד שהרוטב מצטמצם והעמילן משתחרר מהבטטות לכדי רוטב סמיך. יכול להיות שזה ייקח קצת זמן, אז היו סבלנים.
  4. כשהרוטב סמיך דיו, ערבבו פנימה את חמאת הבוטנים. הורידו את המחבת מהכיריים, הכניסו את עלי התרד וערבבו עד שהם מתרככים.
  5. חלקו את התבשיל לקערות והגישו לצד מנת אורז מלא. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.