header

מתכון לעוף עם נודלס, ירקות וחמאת בוטנים

את המנה הזו תשמחו לאכול לארוחת הערב, ואם יוותרו שאריות הן גם יהיו טעימות לאורחת הצהריים למחרת. נסו את המתכון הפשוט הבא ותיהנו ממנה בריאה, מזינה ומ-8 גרם סיבים תזונתיים (עבור כל מנה).

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לעוף עם נודלס, ירקות וחמאת בוטנים מקור תמונה: eatingwell
רכיבים לנודלס עוף וחמאת בוטנים:
חזה עוף - 450 גר' (ללא עצמות ועור)
חמאת בוטנים - ½ כוס
רוטב סויה - 2 כפות
שום כתוש - 2 כפיות
רוטב צ'ילי - ½1 כפיות
ג'ינג'ר - 1 כפית (טחון)
ספגטי - 220 גר' (או נודלס מחיטה מלאה)
תערובת ירקות - 340 גר' (ברוקולי, גזר ואפונה וכו')
אופן הכנת הנודלס עוף וחמאת בוטנים:
  1. בשלו את הפסטה באופן חלקי בהתאם להוראות ההכנה שעל האריזה; פשוט בשלו אותה דקה פחות מההוראות המפורטות.
  2. בינתיים, הניחו את חזה העוף בסיר, והוסיפו מספיק מים על מנת לכסות אותו. את הסיר הניחו על להבה בינונית-גבוהה והביאו לרתיחה. לאחר מכן, כסו את הסיר עם מכסה, הנמיכו את הלהבה לנמוכה ובשלו עד שייעלם הגוון הוורוד של מרכז החזה, כ-12-10 דקות. העבירו את העוף לקרש חיתוך וכשיתקרר מעט חתכו אותו לרצועות דקות. preperation
  3. הכניסו לקערה גדולה חמאת בוטנים, רוטב סויה, שום, רוטב צ'ילי וג'ינג'ר וערבבו היטב.
  4. הוסיפו את הירקות שבחרתם לסיר הפסטה לאחר שהתבשלה, ובשלו עד שיתרככו, דקה או שתיים לערך. לאחר מכן סננו את המים, ושמרו כוס אחת מנוזלי הבישול. את הפסטה והירקות יש לשטוף היטב במים קרים.
  5. ערבבו את נוזל הבישול עם תערובת חמאת הבוטנים.
  6. הכניסו את הפסטה לקערת הגשה גדולה, הוסיפו את הירקות והעוף, כסו את כל המנה בתערובת חמאת הבוטנים והגישו (ניתן ליהנות מהמנה הן כשהיא חמה והן כשהיא קרה). תוכלו לשמור את המנה במקרר עד יומיים, וכשתרצו להגישה כל שעליכם לעשות זה להוסיף 2 כפות מים חמים לכל מנה, להגיש קר או לחמם במיקרוגל.
מקור: נתן.א
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.