maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לסלט עדשים חם עם גבינה כחולה

סלטים חמים הם מנה מושלמת לחורף, אך גם לארוחת שבועות שמלאה בגבינות, כל עוד משלבים בהם את המרכיב הנהדר הזה. בעזרת עדשים, עגבניות שרי, תרד וטימין תתנו לסלט טעם נהדר, ואל תתפלאו אם תרצו לאכול ממנו עוד מנה נוספת.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט עדשים חם עם גבינה כחולה מקור תמונה: hellofresh
רכיבים לסלט עדשים חם עם גבינה כחולה:
תפוח אדמה - 400 גרם (פרוסים דק)
שמן זית - 1 כף (מחולקת)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
עגבניות שרי - 20-30 (חתוכות לחצי)
טימין - חופן
שן שום - 1 (כתושה)
שימורי עדשים - 400 גרם (מסוננים ומיובשים)
מיץ לימון - מ-1 לימון
גבינה כחולה - 40 גרם (מפוררת לחתיכות גדולות)
אופן הכנת הסלט עדשים חם עם גבינה כחולה:
  1. חממו תנור מראש ל-200 מעלות.
  2. הניחו את תפוחי האדמה על תבנית עם נייר אפייה, זלפו מעליהם חצי כף שמן זית, תבלו עם מלח ופלפל ואפו למשך 10 דקות.
  3. בינתיים, הניחו את עגבניות השרי בקערה יחד עם שאר שמן הזית, התימין וכף חומץ בלסמי, והשרו אותם בתערובת למשך 10 דקות.
  4. סננו את העגבניות, ואת המרינדה שנשארה שמרו לאחר כך. העבירו את העגבניות לתבנית האפייה והמשיכו לאפות את תפוחי האדמה איתם למשך 10 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה מתרככים והעגבניות מתחילות לקרוס.
  5. הניחו את הבצל הסגול במרינדה ותנו לו לשהות בה למשך 5 דקות.
  6. בינתיים, חממו מעט שמן על מחבת והכניסו לתוכה את השום – טגנו אותו למשך דקה, עד שיתחיל להעלות ריח. הוסיפו את עלי התרד בייבי וטגנו למשך 1-2 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהם מתחילים להצטמק. הוסיפו את העדשים, הבצל ומיץ הלימון וערבבו עד שהכל מתחמם.
  7. חלקו את חתיכות תפוחי האדמה והעגבניות הצלויות לצלחות, והוסיפו מעליהם את העדשים שטיגנתם ופזרו מעל גבינה כחולה.
מקור: דנית אליהו
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר