maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרינדת לימון ותבלינים לעוף

אפשר להגיד שהכי קל להכין בשר עוף, אך באותה מידה שקל לצלותו הוא עלול להישרף ולאבד את טעמו בקלות. כדי להימנע מכך, ניתן להשתמש במרינדת העוף הפשוטה והקלה להכנה שלפניכם, שתוסיף למנה טעמים רבים, תבטיח ספיגת נוזלים שימנעו התייבשות של הבשר, ובנוסף תעניק לו מראה מגרה. 
זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרינדת לימון ותבלינים לעוף מקור תמונה: wintersoul1
רכיבים למרינדה:
מיץ לימון - ¼ כוס (סחוט טרי)
פלפל שחור - ½-1 כפית (לפי הטעם, גרוס)
מלח - ½ כפית
גרידת לימון - 1 כפית
שיני שום - 3 (כתושות)
פטרוזיליה - ¼ כוס (קצוצה גס)
בזיליקום - ¼ כוס (ניתן להמיר באורגנו, כוסברה או שמיר קצוצים גס - אפשר גם לעשות תערובת של ארבעתם)
שמן זית - ½ כוס
אופן הכנת המרינדה:
  1. ערבבו בקערה את מיץ הלימון, הפלפל השחור והמלח עד אשר גרגירי המלח יתמוססו.
  2. הוסיפו את גרידת הלימון, השום הכתוש, הפטרוזיליה, עשבי התיבול ושמן הזית. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. המתינו כשעתיים כדי שטעמי המרכיבים ישתלבו וערבבו שנית.
  4. מרחו את המרינדה על חלקי העוף בכמות הרצויה והניחו את העוף על הגריל או בתנור.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: