maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לשקשוקה מקסיקנית ואורז כרובית

אין כמו לפתוח את היום עם מנה טעימה, חריפה ומרעננת שתגרום לכם לתחושת שובע וגם תגרום לכם להתעורר מיידית. עם המתכון הבא לשקשוקה מקסיקנית פיקנטית, הבקרים שלכם יהיו הרבה יותר טעימים, ותוכלו להתפנק עם מנה טעימה שתפתח לכם את היום עם חיוך.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לשקשוקה מקסיקנית ואורז כרובית מקור תמונה: foodfaithfitness
רכיבים לשקשוקה:
שמן אבוקדו - ½ כף (או שמן זית)
פלפל אדום - ½ (גדול, פרוס)
עגבניות - 400 גר' (קלופות וחתוכות מקופסת שימורים)
סלסה - ⅔ גביע (קנוי, לפי בחירה)
ביצים - 4 (גדולות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אבוקדו - ½ (גדול, פרוס)
כוסברה - מעט (לקישוט)
בצל ירוק - 1 (פרוס, לקישוט)
רכיבים לאורז כרובית:
פרחי כרובית - 3 כוסות (חתוכים)
שמן אבוקדו - ½1 כפית (או שמן זית)
כוסברה - ⅓ כוס (טחון)
מיץ לימון - לפי הטעם (סחוט טרי)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת השקשוקה:
  1. חממו את השמן במחבת גדולה עם דופן גבוהה על אש בינונית-גבוהה.
  2. הוסיפו למחבת את הפלפל האדום ובשלו עד שהוא מתרכך, כ-2-3 דקות.
  3. הוסיפו את תערובת התבלינים למחבת ובשלו עם יתר הרכיבים במשך כדקה. הוסיפו למחבת את העגבניות הקצוצות, הסלסה ואת רסק העגבניות והביאו אותם לרתיחה.
  4. לאחר הרתיחה הנמיכו את הלהבה לחום בינוני ובשלו עד שהרוטב מתחיל להצטמצם מעט, כ-7-8 דקות.
  5. בזמן שהרוטב מתבשל, הכינו את "אורז הכרובית".
  6. לאחר שהרוטב הצטמצם, צרו בו גומות ושיברו ביצה לכל גומה שיצרתם, פזרו מלח ופלפל שחור לפי טעמכם וכסו את המחבת עד שהביצים יתבשלו לפי רצונכם.
אופן הכנת האורז כרובית:
  1. הכניסו את הכרובית למעבד מזון והפעילו עד שהיא מתפרקת ונוצרים חלקים קטנים דמוי אורז.
  2. חממו את השמן הנוסף במחבת בינונית על אש בינונית-גבוהה וטגנו את הכרובית עד להזהבה קלה.
  3. העבירו את הכרובית המטוגנת לקערה ותבלו בפטרוזיליה, מלח פלפל שחור ומיץ לימון וכסו.
  4. חלקו את אורז הכרובית ל-2 צלחות עמוקות, הוסיפו עליה את השקשוקה עם ביצים ולאחר מכן פזרו את האבוקדו בכל צלחת וקשטו בפטרוזיליה ובצל ירוק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: