maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לתבשיל שעועית אדומה וצ'ילי

אם אתם אוהבים תבשילים חריפים ובריאים, מתכון תבשיל השעועית החומה ופלפל הצ'ילי מתאימה בדיוק עבורכם! המתכון שמקבל כאן טוויסט צמחוני יתחבב על כל אוהבי החריף, וגם על אלו שמוכנים להיות מעט נועזים ולטעום תבשיל מיוחד שהם ירצו לאכול שוב ושוב.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל שעועית אדומה וצ'ילי
רכיבים לתבשיל שעועית:
פלפל חריף - 1 (מומלץ להשתמש בפובלנו)
אבקת צ'ילי - 2 כפיות
כמון - 1 כפית
אורגנו - 2 כפיות (מיובש)
מלח - ½ כפית
שיני שום - 3 (כתושות)
עגבניות - 400 גר' (חתוכות לקוביות מקופסת שימורים)
ציר ירקות - 1 כוס (מתכון לציר ירקות, או מ-1 כפית אבקת מרק ב-1 כוס מים)
שעועית אדומה - 440 גר' (שטופה ומסוננת, מקופסת שימורים)
פלפל צהוב - 1 (קצוץ)
בצל סגול - 1 (גדול, חתוך במאונך)
כוסברה - ⅓ כוס (קצוצה דק)
רסק עגבניות - 2 כפות
בצל ירוק - ¾ כוס (קצוץ דק)
שמנת חמוצה - 6 כפות (מופחתת שומן)
גבינת צ'דר - 90 גר' (מגוררת - כ-¾ כוס לערך)
אופן הכנת התבשיל שעועית:
  1. הפעילו את התנור מראש על מצב צלייה.
  2. רככו את פלפל הצ'ילי באמצעות גלגולו בין ידיכם והניחו אותו על תבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה. הכניסו את תבנית האפייה לתנור, והניחו לפלפל להיצלות במשך 4 דקות, או עד שייחרך וישחים.
  3. לאחר מכן, הכניסו בזהירות את הפלפל אל תוך שקית ניילון שניתן לאטום לחלוטין, והניחו אותה בצד למשך 15 דקות. לבסוף, קלפו את קליפתו של הפלפל, שכעת תתנתק בקלות, וקצצו גס את הפלפל שנותר.
  4. הניחו סיר גדול על להבה נמוכה, והכניסו אליו פלפל צ'ילי, אבקת צ'ילי, כמון, אורגנו, מלח, שום, עגבניות חתוכות, ציר ירקות, שעועית אדומה, פלפל צהוב ובצל סגול, ערבבו מעט וכסו עם מכסה. עליכם להניח לרכיבים להתבשל במשך 35-40 דקות, או עד שהירקות יתרככו לחלוטין.
  5. כשהירקות יתרככו הסירו את המכסה, הוסיפו כוסברה, רסק עגבניות ומחצית מהכמות של הבצל הירוק, וערבבו היטב. לאחר 10 דקות יש לכבות את הלהבה, ולהסיר את הסיר מהאש.
  6. צקו את תבשיל הצ'ילי אל תוך קערות הגשה, והשתדלו לחלק את חתיכות פלפל הצ'ילי באופן שווה ביניהן, קשטו עם כף שמנת חמוצה, בצל ירוק וגבינת צ'דר לפי רצונם של הסועדים, והגישו.
מקור: אביה.פ
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: