maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לחלה מתוקה

הניחוחות שממלאים את הבית בעת אפייה של חלה מתוקה גורמים מעלים חיוך על פניהם של כל בני המשפחה, ועם המתכון שלפניכם תוכלו להכין חלות נפלאות, או לחמניות מתוקות שתתאהבו בהן בכל פעם מחדש.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחלה מתוקה מקור תמונה: koshermap
רכיבים לחלות המתוקות (2 יחידות):
ביצים - 6 (1 מהן למריחה)
שמרים יבשים - 5 כפיות
קמח - 8 כוסות (+ ½ כוס בערך לקימוח משטח העבודה)
מלח - 1 כף
סוכר - ⅔ כוס
שמן זית - ½ כוס (ועוד קצת לשימון הקערה)
מים - ¾1 כוסות
אופן הכנת החלות המתוקות (2 יחידות):
  1. הכניסו לקערת המיקסר שמרים ומים, ערבבו היטב והניחו בצד כ-5 דקות עד לתסיסת השמרים.
  2. הפעילו את המיקסר והוסיפו לקערה שמן, סוכר ומלח ואת 5 הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב.
  3. הוסיפו את הקמח לקערה במנות של 1 כוס בכל פעם עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק.
  4. שמנו מעט את הקערה והניחו אותה במקום חמים עם כיסוי כחצי שעה עד שעה או עד להכפלת נפח הבצק.
  5. לושו את הבצק כדי להוציא את האוויר שבו והניחו לו לתפוח שוב במשך כ-10-15 דקות.
  6. לאחר התפיחה השנייה, חלקו את הבצק ל-12 חלקים שווים וצרו את החלה.
  7. גלגלו כל חתיכת בצק לחבל ארוך של 12-14 ס''מ, הניחו את החבלים במקביל אחד לשני על משטח מקומח וצרו את צורת החלה. preperation
  8. חיזרו על הפעולה שוב עם 6 הרצועות הנוספות.
  9. הברישו את החלה הקלועה בביצה טרופה והניחו אותה על תבנית אפייה לתפיחה נוספת.
  10. חממו תנור ל-190° מעלות והכניסו את החלות לתוכו למשך 20 דקות. לאחר 20 הדקות הוציאו את התבנית והברישו את החלות שוב עם ביצה, והחזירו אותן לתנור למשך 10-20 דקות נוספות עד להזהבה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: