header

מתכון למרק טורטליני עם עגבניות ויוגורט

במתכון שלפניכם נדמה שאין דבר טבעי יותר מלקחת את כיסוני הבצק המופלאים שהמציאו האיטלקים ולעשות מהם מרק משובח. במיוחד כשהכל מוקרם ביוגורט יווני ורק נשאר לטבול בו לחם ולהתנחם בו בערב חורף חם!

זמן הכנה: 12 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק טורטליני עם עגבניות ויוגורט
רכיבים למרק טורטליני:
שמן זית - 1 כף
בצל - ½ כוס (קצוץ)
שיני שום - 3 (כתושות)
צ'ילי - קורטוב
עגבניות - 800 גר' (חתוכות לקוביות)
ציר ירקות - 1 ליטר (מתכון לציר ירקות, למתעצלים, אפשר להכין ציר מ-½4 כוסות מים ו-3 כפות אבקת מרק בטעם עוף)
בזיליקום - ¼ כוס (טרי, קצוץ)
טורטליני גבינה - 255 גר' (טריים או קפואים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת פרמז'ן - מעט (לקישוט, לא חובה)
אופן הכנת המרק טורטליני:
  1. יוצקים שמן זית לסיר גדול ומחממים על אש בינונית עד שהוא מתחמם.
  2. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ-5 דקות עד שהם רכים.
  3. מוסיפים את עלי הדפנה ופתיתי הפלפל האדום.
  4. מוסיפים את קוביות העגבניות וציר הירקות, מערבבים היטב ונותנים למרק להתבשל במשך כ-2 דקות.
  5. מוסיפים את הבזיליקום הטרי ומתבלים במלח ובפלפל שחור, לפי הטעם.
  6. מבשלים את הכל על אש נמוכה במשך 15 דקות ובסיום מוציאים את עלי הדפנה מהסיר.
  7. מרסקים את המרק בעזרת בלנדר ידני או בזהירות מעבירים את המרק לבלנדר, טוחנים ומחזירים לסיר.
  8. מוסיפים את היוגורט ומערבבים עד שהוא מתמזג היטב עם המרכיבים.
  9. מוסיפים את הטורטליני ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהוא מבושל, כ-7-8 דקות. preperation
מקור: שמוליק הכט
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.