maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לתפוח אדמה אפוי בסגנון הודי

ההשראה לתפוח אדמה זה הגיע ממאפה הסמוסה ההודי, מאפה משולש המזכיר סמבוסק ממולא ירקות. ללא ספק מתכון ייחודי ומקורי.

זמן הכנה: 8 דקות
כמות סועדים: 1
רמת קושי: קל
מתכון לתפוח אדמה אפוי בסגנון הודי
רכיבים לתפוח אדמה:
תפוח אדמה - 1 (גדול)
בצל - ¼ (קצוץ)
אפונה - ½ כוס (מבושלת)
אבקת קארי - 1 כפית
ג'ינג'ר - ½ כפית (קצוץ)
זרעי חרדל - 8-10 גרגירים
חמאה - 3 כפות
כוסברה - ⅛ כוס (טרייה, קצוצה)
שמן זית - מעט
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
יוגורט לבן - לפי הטעם (להגשה)
אופן הכנת התפוח אדמה:
  1. חממו תנור ל-200° מעלות, מרחו את תפוח האדמה בשמן הזית ואפו במשך כשעה עד שתפוח האדמה יתרכך.
  2. בזמן שתפוח האדמה נאפה, טגנו במעט שמן מעל אש בינונית את הבצל, הקארי, הג'ינג'ר וזרעי החרדל כ-5 דקות עד שהבצל יתרכך.
  3. לאחר שתפוח האדמה נאפה, פתחו אותו בזהירות והשתמשו בכף כדי להעביר את תוכנו לקערה. שמרו על קליפת תפוח האדמה.
  4. הוסיפו לקערה את הבצל המטוגן, האפונה, הכוסברה והחמאה ומעכו בעזרת מועך פירה עד שרוב הגושים יעלמו. תבלו במלח ופלפל.
  5. העבירו את המחית לתוך קליפת תפוח האדמה, כסו במעט יוגורט ואכלו בתיאבון.
מקור: רבקה גרוס
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר