maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לתפוחי אדמה במילוי בשר ושעועית

תפוח אדמה אפוי וממולא בצ'ילי כתף בקר עשיר, יספק גם את תיאבונם של הקרניבורים שביננו וגם יעלה חיוך של אושר על שאר הסועדים.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לתפוחי אדמה במילוי בשר ושעועית
רכיבים לתפוח אדמה:
כתף בקר - 350 גר' (חתוכה לקוביות קטנות)
שעועית שחורה - ½ פחית
בצל - ½ (גדול, קצוץ)
שן שום - 1 (קצוצה)
רסק עגבניות - 2 כפות
אבקת צ'ילי - ½ כפית
אורגנו - ½ כפית
פפריקה - ½ כפית
קינמון - ½ כפית
רוטב חריף - מעט (לבחירתכם)
פלפל שחור - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
שמן זית - 1 כפית
כוסברה - קומץ (או פרוסות ליים, לקישוט - לא חובה)
אופן הכנת התפוח אדמה:
  1. חממו תנור ל-200° מעלות, מרחו את תפוח האדמה בשמן הזית ואפו במשך כשעה עד שתפוח האדמה יתרכך.
  2. בזמן שתפוח האדמה נאפה, מזגו מעט שמן קנולה לסיר מברזל יצוק וחממו אותו על אש בינונית - גבוהה. צרבו את הבשר בסיר עד אשר ישחים מכל הכיוונים והוציאו אותו מן הסיר.
  3. אל אותו הסיר, הוסיפו עוד מעט שמן, וטגנו את הבצל עד שישחים. הוסיפו את השום וטגנו דקה נוספת.
  4. הוסיפו את כל התבלינים, רסק העגבניות והשעועית ובשלו במשך כ-10 דקות.
  5. החזירו את הבשר לסיר, הוסיפו כ-½ כוס מים חמים והנמיכו את האש. המשיכו לבשל את הצ'ילי עד שהבשר יגיע לרמת הרכות הרצויה לכם.
  6. חתכו פתח לאורכו של תפוח האדמה, ומלאו אותו בתבשיל הצ'ילי. קשטו את המנה עם עלי כוסברה טרייה או פרוסות ליים.
מקור: רבקה גרוס
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר