maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לסלמון בקארי ורוטב קוקוס

אחד הדברים שהופכים את המטבח התאילנדי למוצלח כל כך הוא שילוב מפתיע של טעמים, וזאת בדיוק הסיבה לכך שהסלמון המלוח שמבושל ברטבי הקארי והקוקוס המתוקים יוצר את אחת המנות הפופולריות והמפתיעות במטבח זה, שפשוט אסור לוותר עליהן.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסלמון בקארי ורוטב קוקוס
רכיבים לדג :
סלמון - 500 גר' (פילה )
חלב קוקוס - 1 כוס (ללא ממתיקים)
רוטב קארי - 1 כפית (אדום)
סוכר חום - 1 כף
מיץ לימון - ½1 כפיות
עמילן תירס - 2 כפיות
בזיליקום - 8 (עלים טריים)
מלח - קמצוץ
אופן הכנת הדג :
  1. חממו בסיר קטן את כל המרכיבים למעט חתיכות הסלמון, עמילן התירס ועלי הבזיליקום. ניתן לשנות את המינונים לפי הטעם.
  2. חתכו את הדג לרצועות בינוניות או גדולות ובשלו אותו למשך 5 עד 7 דקות. הקפידו להפוך את הדג במהלך הבישול.
  3. בזמן שהסלמון מתבשל, מזגו קצת מים לכוס עם מעט עמילן תירס ובחשו עד לקבלת מרקם מבריק. הוסיפו כפית מהתערובת אל הקערה הגדולה.
  4. גלגלו את עלי הבזיליקום למעין סיגרים קטנים וקצצו אותם לרוחב. הוסיפו את חתיכות הבזיליקום לתערובת שהכנתם.
  5. צקו את הרוטב על רצועות הסלמון והגישו. מומלץ להוסיף למנה גם אורז יסמין או אורז בסמטי. preperation
מקור: חנה זוסמן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: