מנת הריזוטו היא אחת מהכוכבות הגדולות ביותר במטבח האיטלקי, ואם עד היום אכלתם אותה רק במסעדות, היום תגלו שניתן לעשות זאת גם בבית! סוד הריזטו המושלם טמון בבישול סבלני והוספת נוזלים הדרגתית, שבזכותם מתקבלת מנה עשירה, נימוחה ומלאת טעמים נפלאים - במקרה הזה של רוטב עגבניות עסיסי ופירורי לחם שום פריכים שמעניקים לה מרקם נהדר נוסף. אם כבר התחלתם לפתח תיאבון, קראו את המתכון וקדימה לעבודה!
אופן הכנת הריזוטו עגבניות:
-
הכניסו את העגבניות הקצוצות לסיר יחד עם ציר הירקות ומחית העגבניות. ערבבו וחממו על להבה בינונית-גבוהה עד שהנוזל כמעט ורותח, ואז כבו את האש.
-
הניחו את הסיר עם העגבניות בצד וחממו את שמן הזית במחבת גדולה. לאחר שהוא מתחמם, הוסיפו את הבצל ובשלו למשך כ-5 דקות, עד שהוא רך וקצת שקוף.
-
הוסיפו שן שום כתושה אחת, ערבבו ובשלו למשך כדקה נוספת.
-
הכניסו את האורז למחבת, ערבבו היטב והוסיפו את היין הלבן או כמות זהה של ציר ירקות.
מקור תמונה:
kitchensanctuary.com
-
המשיכו לבשל את האורז תוך כדי ערבוב תדיר עד שכמות הנוזל הראשונית נספגת, ואז התחילו להוסיף למחבת מצקת אחת בכל פעם של רוטב העגבניות. המשיכו לערבב תוך כדי בתדירות גבוהה ובכל פעם שרוב הנוזלים נספגים, הוסיפו עוד מצקת מהרוטב.
-
אחרי 15-20 דקות אמור להיגמר רוטב העגבניות ובשלב הזה האורז אמור להיות קצת רך, אך עדיין לא נימוח לגמרי. אם האורז עדיין קשה, ניתן להוסיף מצקת של מים ולערבב.
-
הנמיכו את הלהבה שעליה מחבת האורז לעוצמה חלשה מאוד, והתחילו להכין את פירורי הלחם הפריכים
-
חממו את החמאה במחבת קטנה עד שמתחילות להיווצר בה קצת בועות. הוסיפו קמצוץ מלח ושתי שיני שום כתושות. ערבבו למשך כ-30 שניות.
-
הוסיפו את פירורי הפנקו וערבבו עד לקבלת כיסוי אחיד, המשיכו לטגן אותם עד שהם מקבלים גוון חום מעט וערבבו לעיתים קרובות כדי שלא יישרפו.
-
כשפירורי הלחם מוכנים, כבו את האש והוסיפו למחבת 3 כפות פרמזן, פטרוזיליה וגרידת לימון. ערבבו והניחו בצד.
מקור תמונה:
kitchensanctuary.com
-
כעת יש לחזור לריזוטו במחבת השני שעל האש, להוסיף אליו שמנת, את שארית הפרמזן, מיץ לימון וגם מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב טעמו ותקנו תיבול במידת הצורך.
-
חלקו לצלחות הגשה ופזרו מעל פירורי שום פריכים לפי הטעם. בתיאבון!