print header

תביעות בגין רשלנות רפואית - מתי ואיך מגישים אותן?

רשלנות רפואית היא מושג גדול ומפחיד, אך ניתן לתאר אותה בקצרה כמתן שירותים רפואיים מבלי לנקוט במידת הזהירות הסבירה המצופה מאיש מקצוע, שכתוצאה מהם נגרם נזק משמעותי למטופל. למשל: רישום תרופה שאינה מתאימה, בעוד כל רופא סביר לא היה רושם אותה בנסיבות המקרה ועקב נטילתה נגרם נזק לחולה. דוגמה נוספת היא אבחון שגוי שהוביל לכך שאדם עבר טיפול שפגע בו במישור כזה או אחר. למעשה, כל מי שנפל קורבן לרשלנות רפואית בהכרח לא קיבל את הטיפול הרפואי שהיה אמור לקבל, או שהוא לא קיבל אותו ברמה נאותה. כדי לקבל את הפיצויים שמגיעים למטופלים שקיבלו טיפול שגוי שכזה על פי חוק, יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית. זאת לא משימה קלה, אך אם יודעים מהי הדרך הנכונה לעשות אותה ונעזרים באנשי מקצוע מתאימים, הסיכוי להצליח בה עולה באופן משמעותי.

מידע על תביעות רשלנות רפואית: פגישה בין רופא ומטופל

מקרים נפוצים של תביעות רשלנות רפואית

תביעות שנעשות עקב רשלנות רפואית אינן מוגשות אך ורק נגד רופאים, זאת כיוון שהן בהחלט יכולות להיות מוגשות נגד כל מי שמוסמך במתן שירותים רפואיים ולמעשה כל מי שעוסק במקצוע רפואי, כגון אחות, מפעיל ציוד רפואי, טכנאי רנטגן וכדומה. בנוסף, רשלנות רפואית אינה נגרמת רק על ידי רופאים מקצועיים והיא יכולה להיות מופנית כלפי כל אלו העוסקים בתחום הרפואי. מדובר בתחום רחב מאוד אך כדי לעזור לכם להבין אותו טוב יותר נתאר שתי דוגמאות שמתייחסות לשני מקרים נפוצים למדי.

רשלנות רפואית בטיפולי שיניים

טיפולי שיניים יכולים להיות מורכבים מאוד ולכלול עקירות, התקנת כתרים או שתלים, טיפולי חניכיים, טיפולים אורתודנטיים ועוד. כאשר הטיפולים האלו גורמים לנזק, הוא עלול להיות חמור מאוד וללוות את המטופל למשך כל שארית חייו. לכן, במקרים שבהם הנזקים נגרמים בעקבות רשלנות רפואית, אפשר להגיש תביעה לבית המשפט ולקבל פיצויים בסכומים משמעותיים.
 
לדוגמה: לאחרונה התקבלה תביעתה של אישה אשר טענה כי רופא השיניים שלה התרשל בביצוע טיפולים מורכבים בפיה. בית משפט השלום בחיפה קבע על סמך חוות דעת רפואית של מומחה אשר מונה על ידי בית המשפט, כי האבחון והטיפול עצמו התבצעו ברשלנות, ולכן הוא חייב את הרופא בתשלום פיצויים בסכום של 142 אלף שקלים, בתוספת 25 אלף שקלים נוספים עבור הוצאות המשפט.

רשלנות רפואית באבחון וטיפול בעיות גב

מדי שנה עוברים אלפי ישראלים ניתוחים בעקבות בעיות שונות בגב ובעמוד השדרה, הנפוצים ביותר הם להסרה של דיסק בין חולייתי, לאיחוי חוליות ולהחלפת דיסק בין חולייתי. רשלנות רפואית במהלך ניתוחי גב יכולה לבוא לידי ביטוי בפגיעה חריגה בכלי דם או פגיעה בעצב בחוט השדרה, בהשארה של עצם זר בגופו של המנותח, בביצוע ניתוח באזור הלא נכון או שלא לצורך, בגרימת זיהום ועוד. יתרה מזאת, רשלנות רפואית בתחום זה ובאחרים שדומים לו, יכולה לבוא לידי ביטוי גם במעקב לאחר ניתוחי גב.
 
לדוגמה: תובע יליד שנת 1941 סבל מכאבי גב וצוואר בעקבות נפילה. בשנת 2008, הרופא המליץ לתובע על ביצוע ניתוח עמוד שדרה כדי להסיר את הלחץ שאותר בצילום MRI. התביעה טענה כי הניתוח בוצע באופן רשלני, בלי שהיה למנתח רישיון לעסוק ברפואה בישראל, ותוך התקנת תבנית מתכתית וברגים על עמוד השדרה במיקום שגוי ובצורה קלוקלת ורופסת. לכן, בית המשפט קיבל את טענות התובע שהתבססו על חוות דעת של מומחה רפואי וקבע כי הניתוח אכן בוצע ברשלנות, על כן חייב את בית החולים לפצות את התובע בסך 155,000 שקלים.

איך יודעים מתי לתבוע בעקבות רשלנות רפואית?

אז כמו שכבר הסברנו, במקרה של טעות באבחון או במהלך טיפול רפואי אשר גרמו לנזקים, מדובר למעשה ברשלנות רפואית, אך עם זאת, לא בכל מקרה שבו נגרמו נזקים או הוחמר המצב הרפואי מדובר ברשלנות רפואית, ולעתים מדובר במצב בלתי נמנע. רק כאשר הייתה סטייה מרמת הטיפול המקובלת או הסבירה, ניתן לקבוע כי יש עילה לתביעה מוצדקת. אם אתם לא בטוחים בכך שטיפול רפואי שקיבלתם עונה להגדרה של רשלנות רפואית, יש להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בתחום ויוכל לספק לכם חוות דעת מקצועית. כדי להיות מוכנים לכל תרחיש שלא יהיה, ישנה חשיבות מכרעת לתיעוד תוצאות הרשלנות הרפואית בתמונות וקטעי וידאו – תיעוד אשר יאפשר לעורך הדין להבין את הנזק שנגרם כתוצאה מאותה רשלנות, להעריך על סמך הנתונים את הפיצויים שמגיעים לכם ולייצג אתכם בהצלחה בבית המשפט.
 

מעוניינים להתייעץ עם עורך דין ללא התחייבות? מלאו פרטים בטופס המצורף:

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.